7. září 2010 • 14:20

Češi, bojte se. Chceme vyhrát, hlásí Litevci

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou sebevědomí. Nebojí se. Fotbalisté Litvy před večerním utkáním vůbec nevypadají jako outsideři. Mluví o vítězství, o třech bodech. Do Olomouce nepřijeli prohrát. „Jsme schopni dělat lepší výsledky než v minulosti,“ prohlásil Marius Stankevičius.



Čeští fotbalisté na tréninku reprezentace.Foto ČTK

Petr Čech, Tomáš Rosický, Milan Baroš. To je největší síla současné reprezentace. Litevci o nich ví, ale vystrašení nejsou.

„Jeden dva hráči nedělají celý tým,“ říká Stankevičius.

„Mají sice jasnou brankářskou jedničku z Chelsea. Nebezpečného záložníka z Arsenalu. Ale i ostatní hráči v českém týmu hrají v top klubech,“ dodává kouč Raimundas Žutautas.

Ten mluví o respektu, ale nikoliv o strachu. Litevská média ujistil, že v kabině nevládne poraženecká nálada. Naopak! Sebevědomě hlásí, že si jeho tým přijel pro vítězství.



„Vyhrát nad Českem je obtížné, ale ne nemožné,“ věří Žutautas. „Na hřiště půjdu – ostatně jako vždycky – bojovat o tři body. Jsme připraveni a schopni uhrát lepší výsledky než v minulosti,“ doplnil Stankevičius.

Trenér Litvy Raimundas Žutautas.Foto ČTK

Litevci se akorát chtějí vyvarovat chyb, kterých se dopustili Lotyši a kvůli kterým v posledním přípravném utkání prohráli s českými fotbalisty 1:4.

„Češi proti Lotyšsku zakončili snad všechny ataky gólem. Velkou roli však sehrály chyby našich sousedů. Těm se musíme vyhnout. Teprve pak budeme schopni vyválčit úspěšný výsledek,“ podotkl kouč Žutautas.

Za nejsilnější zbraně Bílkova výběru Litevci považují rychlost, techniku a včasné napadání rozehrávky soupeře.

„I proto bude dnešní zápas úplně jiný než se Skoty. Podle videa, které nám trenér pustil, se Češi snaží hrát více s míčem na noze a před branku se dostat krátkými přihrávkami,“ uzavřel Stankevičius.

Litva remizovala se Skotskem 0:0. Teď chce body tři. Zničí jejich plán Rosický a spol.? Utkání budeme od 20:15 sledovat on-line s experty Tomášem Poštulkou, Janem Nezmarem a redaktorem iSport.cz.

Fotbalisté Litvy na předzápasovém tréninku.
Fotbalisté Litvy na předzápasovém tréninku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud