Pavel Hartman
12. října 2010 • 23:16

Zářili Rosický s Kadlecem, opět zklamal Suchý

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VYSVĚDČENÍ - Češi po výhře se Skotskem (1:0), vezou tři body i z Lichtenštejnska. Ošemetné utkání s outsiderem národní tým zvládl, díky gólům Necida a Kadlece Češi zvítězili 2:0. Kdo v utkání zazářil a kdo zklamal?



Petr Čech
Jeho oranžový dres svítil do dáli, ovšem moc se v něm otáčet nemusel. Po přímém kopu hostitelů měl jednou dobře postavené tyče. Jinak mohl jednou vyběhnout na roh.

Známka:
5

Zdeněk Pospěch
Jako krajní bek správě podporoval útok. Blýsknul se krásnou střelou, kterou domácí gólman jen tak tak vyškrábl. Nevyvaroval se však zároveň technických nedostatků. A i taktických, třeba zbytečného odkrytí prostoru. Klady převažovaly.

Známka: 6

Roman Hubník
Před vlastní bránou nekraloval ve vzduchu. Jednou se po sobě s Necidem pouze podívali, když se míč jen chvíli předtím odrazil od tyče. Se Suchým nebudili dojem stoperské dvojice, z níž by šel strach.

Známka: 5

Marek Suchý
Nevyšel mu moc zápas se Skotskem a ani v Lichtenštejnsku příliš nezářil. Nevyvaroval se kiksů, opět zbytečně fauloval, tu a tam vázla jeho spolupráce s Hubníkem a při standardních situacích do jeho prostoru se často jen bezmocně díval.

Známka: 4

Michal Kadlec
Co chvíli mazal na levé křídlo, což je v utkáních s trpaslíkem nutností. Leč bohužel pouze málokdy ho kamarádi využívali. Když ho však našli, hned z toho rezonovalo pro domácí nebezpečí. Třeba poté, co Kadlec vymotal dva obránce a poslal skvělý centr před bránu.

Známka:
7

Jaroslav Plašil
Nabízel se jako obvykle často pro přihrávku, ale nezvykle hodně toho pokazil. Soupeř mu zblokoval už první kolmici v zápase a tím jako by se nastartovala jeho včerejší nepřesná jízda.

Známka: 5

Tomáš Hübschman
Nenápadný, ale účelný. I když už odehrál v reprezentaci lepší zápasy. Nemá to jednoduché, protože koordinuje zálohu, v níž má pouze on pevné místo. Jinak se jeho kolegové točí.

Známka: 5

Jan Polák
Schytal hodně ran, vybojoval spoustu míčů. Šlo o jedno z jeho nejvydařenějších utkání v reprezentaci poslední doby. Někdy si však říkáte: Proč musí dělat tolik doteků s balonem? Zvlášť když jsou jeho spoluhráči rozběhnutí.

Známka: 6

Tomáš Rosický
Kapitán a dirigent v jedné osobě, jak má být. Dvě asistence na úvodní dva góly, z nichž té druhé předcházelo nádherné „obtočení“ kolem dvou protivníků. I potom hýřil aktivitou i nápady.

Známka: 8

Tomáš Necid
Střídal světlejší okamžiky se slabšími. Ale všechno přebila jeho trefa pod břevno. Měla parádní parametry a navíc zajistila Čechům bleskové vedení. A to je v utkání s outsiderem k nezaplacení. Druhou velkou šanci však zazdil.

Známka: 7

Václav Kadlec
To byl reprezentační debut v 18 letech! Potvrdil, že je gólový a že nemá nervy. Jeho branková akce? Ukázková. Převzal dobře míč, navedl si ho a zacílil pravačkou k tyči. Působil, jako by hrál v národním mužstvu už dlouho.

Známka: 8

Jiří Štajner
Snažil se rychle zapojit do hry. Nejvíce se do dějin utkání zapsal ostrým faulem, po kterém vyfasoval žlutou kartu a úspěšnou narážečkou s Rosickým, po které málem vstřelil gól. Pak dal branku z ofsajdu a vydláždil kolmici na Bednáře.

Známka: 6

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »



Zdeněk Pospěch si diriguje spoluhráče.
Zdeněk Pospěch si diriguje spoluhráče.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud