23. května 2012 • 21:05

Čech: 80 tisíc lidí mi zpívalo k narozeninám. To se všem nepoštěstí

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace už je na rakouském soustředění v Bad Waltersdorfu kompletní, po kapitánu Tomáši Rosickém dorazil i Petr Čech. Uprostřed zápasu svých parťáků proti místnímu amatérskému výběru si sedl na lavičku a viděl jejich poklidné vítězství 7:1. Ještě před tím vítěz Ligy mistrů dostal od pořadatelů dort a znovu a znovu popisoval, jak svůj životní triumf prožíval.



"Člověk nějak vstřebává den pod dni, co se vlastně stalo. Ale tím, že mě čeká mistrovství, jsem měl i jiné povinnosti a jsem zpátky v realitě," prohlásil.

"Už přemýšlím, co bude v tomto týdnu, od čtvrtka začínám trénovat s národním týmem a doufám, že příprava povede k tomu, že zažijeme úspěšný turnaj," věří Petr Čech.

Nejsilnějším zážitkem z finále Ligy mistrů prý pro něho zůstává bezprostřední radost hned po zápase.

"Je to spontánní, kdy člověk reaguje na to, co se podařilo. A navíc jsem měl na stadionu celou rodinu, o to větší radost jsem prožíval, když jsem pak na nich viděl tu radost. Byl jsem moc rád, že tam byli," těší penaltového hrdinu.

Dalším silným zážitkem pro něho byla i triumfální jízda městem na otevřeném autobuse. "Byla fantastická, už jsme to zažili při zisku double. Ale ta únava je pak taky fantastická," smál se Čech.

Petr Čech dostal od místního klubu dárek v podobě dortu jako upomínku na jeho vítězství v Lize mistrů
Petr Čech dostal od místního klubu dárek v podobě dortu jako upomínku na jeho vítězství v Lize mistrů

"Já jsem si to ale celkově užil nadmíru, v jednom místě mi téměř 80 tisíc lidí zpívalo k narozeninám. To potěší, ne každému se to poštěstí," děkoval skromně na dálku fanouškům Chelsea.

Že by mu po vítězství v Lize mistrů chyběla motivace v národním týmu, s tím si starosti nedělá.

"Na EURO je úplně jasná, nepotřebujete žádnou motivaci od okolí, mistrem Evropy jsem nikdy nebyl, rád bych došel daleko. Doufám, že se podaří šampionát odehrát co nejlepším způsobem," věří Petr Čech.

Velký rozhovor s Petrem Čechem a rozsáhlé zpravodajství z rakouského soustředění čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud