Pavel Kalouš
25. května 2012 • 10:45

VIDEO, FOTO: Potřeboval bych delší hole, stěžoval si na golfu Čech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BAD WALTERSDORFU | Kopačky vyměnili za golfové boty, místo míče vzali do rukou hole, jen trávník zůstal. Parta golfistů v národním týmu Petr Čech, Jaroslav Plašil a Vladimír Šmicer využila ve čtvrtek volné odpoledne a vyrazila na golf. Komu to šlo nejlépe?



„Tady jsem to minule hrál osmičkou. Co myslíš, Plášo?“ volá na Jaroslava Plašila reprezentační manažer Vladimír Šmicer, zatímco před odpalem dumá, kterou hůl zvolit. „No jo, vítr, to je největší nepřítel golfisty,“ culí se Šmicer.

V minulosti kolem sebe míval na greenu početnou skupinu spoluhráčů, v současném týmu už však tolik golfových nadšenců není. Ani tak ale nemůže golf na soustředění reprezentace chybět. Je čtvrtek odpoledne a volný čas ke golfu přímo vybízí.

„Super, krásná rána. Jen to chtělo trochu víc doprava,“ komentuje gólman Čech Plašilův odpal. Trojka z národního týmu se od jamky k jamce přesouvá pěšky, i když všude kolem nich rejdí elektrická vozítka. „Potřebujeme se trochu projít,“ mávne rukou Šmicer.

Nádherné osmnáctijamkové hřiště u hotelu Falkensteiner, kde národní tým bydlí, je k procházce ideální. Hřiště, postavené podle zásad feng šuej, je ve spodní části rovinaté, jeho druhá polovina se však táhne po strmých kopcích, takže dá golfistům docela zabrat.

Petr Čech, Vladimír Šmicer a Jaroslav Plašil na golfu v Bad Waltersdorfu
Video se připravuje ...

Šmicer s Plašilem jsou na golfu v Bad Waltersdorfu už podruhé, Čech po svém pozdním příjezdu z Londýna vyrazil poprvé. „Spíš se tady přetahujeme s Plášou, Čechíno v poslední době moc netrénoval, měl jiné starosti,“ připomíná Čechův nabitý program Šmicer.

Na Čechově hře je to znát. Zatímco Plašilovy a Šmicrovy rány většinou neomylně míří na green, gólman Chelsea tak přesný není. Jeden míč mu dokonce ve vysoké trávě musí pomoct hledat fotograf Sportu.

Nenechte se ale mýlit, Čech je jinak výborný golfista. „Potřeboval bych delší hole. Aspoň tak o dvacet centimetrů,“ ukazuje na vypůjčenou výbavu, kvůli které se musí se svojí výškou při odpalech nepřirozeně krčit. Dobrý pocit ze hry mu to ale stejně zkazit nemůže.

I při golfu se mohl Petr Čech s manažerem Šmicrem zapotit
I při golfu se mohl Petr Čech s manažerem Šmicrem zapotit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud