28. května 2012 • 09:59

Pudil přišel o EURO i minule. Trošku jsem s tím počítal, smutní

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na soustředění jel s tím, že se připraví na EURO. Po příletu z Bad Waltersdorfu však Daniel Pudil uslyšel, že se ho šampionát týkat nebude. Místo něj je v nominaci Vladimír Darida, aby byl k dispozici jako záskok do středu zálohy - zdravotní stav kapitána Tomáše Rosického totiž stále není v pořádku.



„Den po mezistátním utkání s Izraelem jsem se od trenéra Bílka dozvěděl, že vzhledem ke zranění našeho kapitána Tomáše Rosického neodcestuji na EURO. Rosa je pro tým důležitý i nedoléčený a chápu, že na šampionát jede,“ cituje Pudila web jeho agenta Ondreje Chovance.

Levý obránce či záložník však prý byl na svou absenci na mistrovství Evropy připravený.

„Jsem samozřejmě smutný, že necestuji, ale vzhledem ke zlomenině nártu z ligového utkání v Lecce jsem s touto variantou musel i trošku počítat. Přece jen jsem vypadl na šest týdnů z tréninku i utkání těsně před mistrovstvím,“ říká Pudil.

Ten po utkání s Izraelem sice absolvoval v Bad Waltersdorfu trénink, nerozběhával se však s týmem, nýbrž samostatně. Důvodem prý byly bolesti v nedávno zraněném nártu.

„Můj mateřský klub nebyl nadšený, že jdu do přípravy na EURO, protože dával přednost úplnému doléčení. Já to chtěl zkusit, abych si svou neúčast později nevyčítal. Hrál jsem i proti Izraeli, ale do nártu jsem dostal znovu ránu. Dali mi prášky na bolest, nohu leduji a můj stav není úplně stoprocentní. Takže asi i z těchto důvodů ten černý Petr padl na mě,“ vysvětluje další příčiny své absence na EURO Pudil, který o turnaj přišel kvůli zranění i před čtyřmi lety. Tehdy si při rvačce v restauraci zlomil ruku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud