Michal Petrák
5. června 2012 • 14:51

Maskoti české reprezentace? Drobný je Pat, Laštůvka Mat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Už na týmovou fotku v Rakousku se k českým reprezentantům ty dvě známé postavičky přimotaly. Náhradní brankáři Jan Laštůvka a Jaroslav Drobný přinesli na focení domácí kutily z večerníčku, Pata a Mata – a od té doby jsou tihle dva nešikové nerozlučnými souputníky týmu.



„Poslouchali jsme písničku z toho večerníčku a domluvili jsme se s Drobasem, že to budou naši maskoti. Teď jsou tu s námi,“ vysvětluje lakonicky Laštůvka, jak mužstvo přišlo k novým maskotům.

Gólmani zaúkolovali pracovníky z PR oddělení, ti sehnali postavičky v hračkářství – ovšem bylo potřeba ještě Pata a Mata správně obléct. „Sehnali jsme jim i dresy, aby neměli své klasické roláky,“ směje se Laštůvka.

Při fotografování v Rakousku koukali spoluhráči na nové dva členy týmu nedůvěřivě. „Vůbec nevím, co to má být. Přinesli je gólmani,“ krčil rameny Theodor Gebre Selassie. Nyní už si reprezentanti na doprovod zvykli.

Péči o malé spolubydlící mezi sebou však stále dělí Laštůvka s Drobným. „Budeme je mít pořád, musíme se o ně starat. Drobas je Pat a já jsem Mat,“ vysvětluje rozdělení rolí brankář Dněpru Dněpropetrovsk.

Zbývá jen doufat, že při nošení štěstí budou nešikovní kutilové poněkud zručnější než při úpravách bytu...

Čeští fotbalisté dorazili na první trénink v dějišti mistrovství Evropy, v čele skupinky Václav Pilař
Čeští fotbalisté dorazili na první trénink v dějišti mistrovství Evropy, v čele skupinky Václav Pilař

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud