Michal Petrák
10. června 2012 • 20:25

Češi vyhrají EURO. Zařídil to primátor Wroclawi a jeho oběd

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍIMO Z WROCLAWI | Ráno na uzavřeném tréninku vstřebávali porážku s Ruskem a spřádali plány na Řecko, mnohem důležitější krok k úspěchu však čeští reprezentanti udělali později na obědě. Tedy pokud se dá věřit tomu, že primátor Wroclawi Rafal Dutkiewicz má kouzelnou moc...



Tým Michala Bílka totiž po dopolední přípravě zamířil na Rynek, kde je ve dvě hodiny odpoledne Dutkiewicz přivítal na radnici a pozval na oběd.

„Primátor nás uvítal tím, že považuje za čest, že zrovna český tým je ve Wroclawi,“ popisuje setkání s hlavou města Jan Rezek.

Wroclawský primátor navíc s odkazem na svoje údajné talismanické schopnosti předpověděl, že Češi dopadnou na mistrovství Evropy dobře.

„Řekl, že Slasku Wroclaw taky před začátkem ligy nikdo nevěřil, a když ho navštívili, pak vyhráli titul. Prý věří, že bude mít šťastnou ruku a že nás tímhle pozváním pasoval na medailisty. Samozřejmě to trochu odlehčil, ale bylo to příjemné,“ směje se Rezek.

Předseda FAČR Miroslav Pelta s wroclawským starostou Rafałem Dutkiewiczem
Předseda FAČR Miroslav Pelta s wroclawským starostou Rafałem Dutkiewiczem

A čím Dutkiewicz Čechy pohostil? „Měli jsme posezení se švédskými stoly, takové normální občerstvení, nic honosného,“ popisuje oběd Rezek.

Důležitější, než aby se dobře najedli, by však pro české hráče bylo, kdyby jim primátor skutečně přinesl štěstí. Budou ho potřebovat už v úterý proti Řecku...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud