Hynek Preisler
13. června 2012 • 07:36

Bílek brání Baroše: Zaslouží si úctu, ne pískot!

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAVI | Trochu úcty, prosím! Kouč českého národního týmu Michal Bílek se po výhře 2:1 nad Řeckem zastal útočníka Milana Baroše, kterému čeští fanoušci na stadionu ve Wroclawi opět dali najevo svou nelibost pískotem.



„Fanoušci byli úžasní, vynikající, ale mrzí mě pískot na Milana Baroše, protože je hráčem, který dal za reprezentaci 41 gólů a takovou reakci si od fanoušků nezaslouží,“ zastal se na tiskové konferenci trenér Michal Bílek svého útočníka číslo jedna.
 
„Jsme hrozně rádi, že přijeli, kulisa byla úžasná. Celý zápas nás povzbuzovali, ale tohle je zbytečné. Je to týmová hra a ostatní hráči vnímají, že na jednoho z nich jde pískot. A to není dobré. Moc je to mrzí, protože Milan je jedním z nich a zaslouží si úctu, ne pískot,“ řekl Michal Bílek, který 30letého kanonýra vystřídal v 64. minutě Tomášem Pekhartem.

„Pekhart tam šel z toho důvodu, aby nám pomohl při standardních situacích, kterých měl soupeř hodně. Bojoval, dřel, stejně jako Milan Baroš,“ pochválil oba za výkon.

Čeští příznivci se 41 zásahy nejlepšího střelce současné české reprezentace nešetřili. „Dej mu červenou,“ křičeli například někteří z nich na rozhodčího, aby český hrot po faulu raději vyloučil...

„Kluci potřebují cítit podporu. A všichni! Je to týmová hra a všichni včetně fanoušků jsme tady přeci kvůli tomu, abychom postoupili. A ať se někomu daří méně nebo více, potřebuje cítit podporu,“ vzkázal Bílek.
 
Fanoušci kromě Baroše na začátku mače vypískali také samotného kouče. Co na to říká? „Radost z toho samozřejmě nemám. Není určitě příjemné, když přijede takový počet fanoušků a hned před zápasem vám dají na vědomí, že vám nefandí,“ přiznal neoblíbený šéf české lavičky.

„Ale jsem prostě v takové kolonce nepopulární trenér. Mrzí mě to, ale nedá se s tím nic dělat. Ale daleko více mě to mrzí, když je to na hráče, protože Milan si to určitě nezaslouží. Pro nároďák odvedl obrovské služby a věřím, že nám ještě pomůže minimálně k tomu, abychom došli do čtvrtfinále,“ uzavřel Michal Bílek.

Kouč Bílek se mohl po skvělém úvodu zápasu s Ruskem usmívat
Kouč Bílek se mohl po skvělém úvodu zápasu s Ruskem usmívat

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud