Michal Petrák
16. června 2012 • 22:49

Rosický opravdu chyběl, Kolář ho moc dobře nezastoupil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Tomáš Rosický chyběl. Češi postoupili do čtvrtfinále, kapitánův náhradník však zvýraznil jeho absenci tím, že patřil k nejméně výrazným hráčům v červených dresech. Do hry se příliš nedostal, i přesto se nakonec radoval. Češi klíčový souboj zvládli!



Hlavně v počátku zápasu bylo vidět, jak Čechům chybí Tomáš Rosický. Poláci splnili předsevzetí Eugena Polanského a opravdu „jezdili po zadku“. Bílkovi muži dlouhé minuty pouze odkopávali míč, v jejich týmu nebyl nikdo, kdo by ho podržel a hrál s odvahou.

Daniel Kolář, který na místě zraněného kapitána nastoupil, byl mimo hru, nenabízel se, aby ulevil přetížené obraně, a když se k němu dostal míč, plzeňský záložník ho rychle odevzdával.

Až po dvaceti minutách, když Češi přečkali nejhorší nápor domácích, se Kolář poněkud rozehrál. Začal se nabízet, sbíhal si pro balony na vlastní polovinu a hledal spoluhráče i přihrávkami dopředu. Po půlhodině tečoval na přední tyči rohový kop a Przemyslaw Tytoń musel proti jeho hlavičce zasahovat. Polský gólman ji chytil, a zažehnal tak největší nebezpečí, jaké pro jeho bránu Kolář v prvním poločase představoval.

Krátce poté si naběhl na pěknou přihrávku od Petra Jiráčka a hnal se směrem k polské bráně. Když se ale pokoušel obhodit Damiena Perquise, stoper jeho úmysl vystihl a čistým skluzem ho o míč připravil.

Zklamaný Baroš po nevydařené šanci.
Zklamaný Baroš po nevydařené šanci.

V 57. minutě dobře uvolnil na pravé straně Theodora Gebre Selassieho a ten mu míč vrátil, zaváhal a do bezpečí nechal balon odkopnout Sebastiana Boenische. Brzy nato ho fauloval Dariusz Dudka, Kolář rozehrál i přesto, že od něj polský záložník stál dva metry, a pak se na skotském rozhodčím Craigu Thompsonovi domáhal zapískání tak intenzivně, že se dočkal důrazného napomenutí.

K nejméně výrazným hráčům Česka patřil i nadále – v 66. minutě obloučkem posílal dopředu Václava Pilaře, jenže přihrávce dal přílišnou razanci a míč skončil v autu dva metry před jeho plzeňským spoluhráčem.

Závěrečné minuty pak odehrál na jistotu – podržel míč, nahrával bezpečně. Po posledním hvizdu rozhodčího tak mohl vystřelit ruce nad hlavu – Češi jsou ve čtvrtfinále!!!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud