Stanislav Hrabě
16. června 2012 • 23:30

VIDEO: Staromák patřil Čechům! Postup slavilo 15 000 fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Češi, Češi – rozléhalo se jako při každém střetnutí českého týmu na mistrovství Evropy pražským Staroměstským náměstím a bronzový Mistr Jan Hus hleděl na projevy vlastenectví s hrdostí. Jindy na pamětním místě českého národa znějí více cizí jazyky a zaplavují ho zahraniční turisté. Zápas s Polskem při akci Hyundai Fan Park na velkoplošné obrazovce sledovali především čeští fanoušci.



Horko, k zalknutí. Jediná šance, jak neleknout, bylo osvěžit se. Nejlépe zlatavým mokem – pivem. Podíl alkoholu v dechu přítomných značně snižovala parta mladých lidí oděných do brazilských barev, která nabízela grepfruitové pivo.

„Má jen dvě procenta,“ vyzdvihovala jeho přednosti sličná dívka. Roznašeči lahodného nápoje se fotbalu ovšem nedočkali. „Končíme v devět, zítra musíme dál,“ zalitoval student z Poděbrad. „Ale fandíme,“ ubezpečil Bílkovy hochy, že jim všichni drží palce.  

„Nehraje Rosický, a jéje,“ zděsil se Filip Fajkus z pražských Stodůlek, když se dozvěděl sestavu bez českého kapitána. „No, snad to Kolář zvládne,“ dal důvěru plzeňskému náhradníkovi. „Musíme vyhrát a skončit první ve skupině. Pak půjdeme do semifinále,“ prorokoval úspěch.

Na Staroměstském náměstí v Praze slavilo postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy přes 15 000 českých fanoušků
Video se připravuje ...

Skončil první poločas – nadějně, polské ataky český tým vydržel. „Už ať nás Poláci nechají, pořád se na nás hrnou,“ prosila do Wroclawi fanynka Hana Žáková. „Byla jsem tu už na Řeky a teď je tady atmosféra mnohem výživnější,“ pochválila si prostředí.

Na Staroměstské náměstí dorazilo přes patnáct tisíc lidí. „Máme spočítané programovým koeficientem,“ prozradila zástupkyně organizátora Charlotte Navarová. „Při předchozích českých zápasech nás poškodil déšť, tolik lidí tu rozhodně nebylo,“ postěžovala si na nepřízeň počasí.

Na Staroměstském náměstí v Praze slavilo postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy přes 15 000 českých fanoušků
Video se připravuje ...

Na Staroměstském náměstí v Praze slavilo postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy přes 15 000 českých fanoušků
Video se připravuje ...

„A jindy chodili spíš zahraniční turisté. Na utkání Německa okolo deseti tisíc, naši byli v oslabení i zápasech českého výběru. Seděli raději v hospodě,“ prozradila.

Obrovský zájem byl o malování na obličej. „Vlaječku si nechávají vymalovat na tvář stovky lidí,“ odhalila hlavní obchodní artikl Navarová. „Tu si překvapivě objednávají i cizinci,“ dodala.

Zahraniční turisti se mezi domorodce vmísili i tentokrát. Skupina anglických turistů se prozradila tím, že všichni měli na sobě dres s nápisem Baroš. U českých fanoušků někdejší opora už takový věhlas nemá, převládala jiná jména.

Průběžný výsledek z Varšavy nikoho nepotěšil. „Řekové vedou?“ divili se všichni. „Tak to musíme vyhrát,“ stanovili jasný úkol českému týmu. „Češi, Češi,“ rozlehlo se okamžitě povzbuzování, které se odráželo od středověkých skvostů architektury.  

A tom to přišlo. Jiráček se trefil,Baroš nahrál. Staromák patřil Čechům!

Fotbalu fandili i turisté.
Fotbalu fandili i turisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud