19. června 2012 • 09:51

AC Milán, Barcelona... Teď se plzeňská klika postaví i Ronaldovi

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Messi, Iniesta, Xavi. Tři ze čtyř největších fotbalových es současnosti. Proti všem „plzeňská klika“ v reprezentaci v této sezoně stála. Ve čtvrtečním čtvrtfinále EURO si Pilař a spol. odškrtnou posledního do hvězdné party – Cristiana Ronalda.



„Nikdy by mě nenapadlo, že mě to potká v jedné sezoně. Je to neuvěřitelné,“ rozjímal po včerejším tréninku záložník Daniel Kolář, který od druhé půle s Řeckem supluje na evropském šampionátu za zraněného kapitána Tomáše Rosického.

„Chybí titul, ale jinak je to sezona snů. Od a do zet,“ doplnil obránce David Limberský. S Plzní na podzim čelili dvakrát drtivé síle Barcelony v čele s Lionelem Messim (skupina LM), někteří ze Západočechů si navíc zahráli v kvalifikaci s mistry světa i Evropy Španěly.

Scházel jim jen Ronaldo. Ve čtvrtek ve Varšavě to už platit nebude. „Úplně si vzpomínám, jak nám vylosovali soupeře do skupiny Ligy mistrů, jak jsme říkali: Ty vole, AC Milán, Barcelona! No, a během chvíle je tu i Ronaldo,“ usmíval se František Rajtoral.

Ronaldo, nebo Messi? Kdo ze dvou top plejerů je lepší, v tom jsou Plzeňáci téměř za jedno.

„Messi. Před Ronaldem ale taky klobouk dolů, drží si stálou formu. Messi se mi líbí dlouhodobě víc i díky tomu, jakým způsobem Barcelona hraje,“ pověděl Václav Pilař, kterému se pro jeho menší vzrůst a herní styl přezdívá „český Messi“.

„Každý je jiný, oba jsou to borci. Jak říkal trenér Vrba, Messi má jenom jednu nohu – levou. A Ronaldo jen pravou,“ culí se Rajtoral.

Při utkání na Nou Campu byla obrovská poptávka po dresu geniálního Argentince. Ukořistil ho Milan Petržela, který si s ním výměnu domluvil už v poločase.

Čímž rozesmutněl Pilaře, který si na něj nejvíc myslel.

Strhne se souboj i o triko Ronalda?

„Nevím, možná tam Milan vběhne zase o poločase. On je asi největším sběratelem dresů, klobouk dolů, má vždycky ty největší hvězdy,“ vtipkoval Limberský.

Na legraci ovšem na trávníku prostor nebude. Ronaldo po pomalejším rozjezdu chytil v posledním duelu s Nizozemskem fazonu, dal dva góly, připravoval šance, trefil tyč. „Všichni mluví jen o Ronaldovi, jenže Nani na druhé straně je to samé,“ upozornil Rajtoral, který si proti Nanimu zahrál před lety s jednadvacítkou.

Před střetem s Ronaldem je plzeňská grupa poměrně klidná. I díky zkušenostem s Barcelonou. „Barca je nejlepším týmem světa všech dob, na ni nikdo nemá, je lepší než španělský nároďák. Už před utkáním s Polskem jsem si říkal, že když proti mně stáli Messi s Alvesem, horší už to být nemůže,“ podotkl Limberský.

V zápasech s Messim a jeho parťáky viktoriáni herně obstáli, jejich skalp ovšem nezískali. Povede se jim to proti Ronaldovi?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud