Michal Petrák
21. června 2012 • 19:15

Fotbalisty čeká dusno a horko, střecha už je zatažená

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VARŠAVY | Pořádné peklo čeká fotbalisty v dnešním večerním čtvrtfinále. Špatný stav trávníku a deštivé počasí donutily pořadatele zatáhnout střechu nad Národním stadionem, a z něj se tak stal dusný a horký skleník. Dýchat se v něm asi moc dobře nebude.



S trávníkem na stadionu ve Varšavě jsou problémy od samého začátku – utrpěl prý desetidenním nácvikům úvodního ceremoniálu, během nichž se na něm vystřídalo 800 tanečníků. „Jako by se na něm hrála stovka fotbalových zápasů,“ odtušil jeden z pořadatelů.

V noci na dnešek postihly Varšavu silné bouřky, přes den rovněž pršelo, a tak pořadatelé kromě toho, že oběma týmům zakázali předzápasový trénink na Národním stadionu, ještě nad ním zavřeli zatahovací střechu. Během odpoledne však nad Varšavou vysvitlo slunce a teplota se vyšplhala vysoko nad dvacítku, a tak je už několik hodin před zápasem v hledišti i na hřišti vedro a dusno.

Podle informací pořadatelů však i přesto zůstane střecha zatažená, protože na večer se očekává silný déšť. Celý zápas se tak odehraje v pekelné atmosféře, kterou však tentokrát nebudou tvořit jen fanoušci.

Na dusno si přitom stěžovali hráči už po úvodním utkání šampionátu mezi Polskem a Řeckem. „Bylo to nepříjemné. Po rychlém sprintu nebo náročném souboji bylo strašně těžké zase popadnout dech,“ popisoval obtíže Jakub Blaszczykowski.

Národní stadion ve Varšavě, kde se odehraje i čtvrtfinále mezi Českem a Portugalskem, nabízí úchvatnou podívanouFoto EPA
„Jasně že je lepší hrát s otevřenou střechou. Líp se dýchá na hřišti i fanouškům na tribunách,“ přidal se Lukasz Piszczek.

Na utkání Polsko–Rusko ve skupině pořadatelé přání hráčů i fanoušků vyslyšeli, tentokrát je však stav trávníku dohnal k opětovnému zatažení střechy.

Vypořádají se s tím lépe Češi, nebo Portugalci?

Tomáš Rosický trénoval s českým týmem
Tomáš Rosický trénoval s českým týmem

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud