26. června 2012 • 17:32

Jako Jordan! Gebre Selassie bude mít v Brémách číslo svého vzoru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce české fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie dnes v Brémách úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal čtyřletou smlouvu s místním klubem. Pětadvacetiletý zadák tak definitivně opouští Liberec, kde v květnu oslavil český titul.



Severočeský klub za Gebre Selassieho má podle zákulisních informací inkasovat sumu pohybující se mezi 30 a 40 miliony korun.

"Jsem rád, že mám všechno za sebou, a už se těším na nové povinnosti. Teď bych ještě rád stihl týdenní dovolenou u moře, ale ještě nemáme nic vybráno," uvedl Gebre Selassie po "dotažení" přestupu.

Potěšilo ho, že dostane dres s číslem 23, které proslavil jeho sportovní vzor a legendární basketbalista Michael Jordan. "To byl vždy můj sen," uvedl zadák s etiopskými kořeny, který při posledním působení v Liberci nosil obrácenou číslovku 32.

Gebre Selassie se s vedením Werderu, devátého týmu uplynulého ročníku bundesligy, dohodl na přestupu už minulý pátek poté, co s českým národním týmem vypadl ze čtvrtfinále mistrovství Evropy. Zdravotní prohlídkou byly splněny poslední formality spojené s přestupem.

"Dopadla velmi dobře, hned po ní Theo absolvoval první tiskovou konferenci v Brémách," řekl ČTK Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Gebre Selassieho zastupuje.

Pro Gebre Selassieho je angažmá v Brémách první zahraniční štací. Odchovanec Velkého Meziříčí prošel Jihlavou, pražskou Slavií a pak Libercem, v české lize odehrál 108 zápasů a vstřelil osm branek, v národním týmu má 14 startů.

Německá liga začne v pátek 24. srpna. Gebre Selassie by si mohl odbýt žhavou premiéru na hřišti Borussie Dortmund, šampiona posledních dvou sezon, kde Brémy odehrají první kolo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud