5. června 2016 • 17:06

Česko - Korea 1:2. Podívejte se na všechny góly v generálce před EURO

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli se loučit úplně jinak… Českým fotbalistům poslední zápasový test před začátkem EURO nevyšel. V Edenu podlehli Koreji 1:2, když si soupeř dokázal vypracovat rozhodující náskok po chybách domácích už v první půli. Po poločase sice Vrbův tým ožil a Marek Suchý snížil, pak však rozhodčí vyloučil obránce Theodora Gebre Selassieho a na vyrovnání už domácí nedosáhli. Na všechny branky se můžete podívat ve videu. Češi se do dějiště šampionátu přesunou ve středu, příští pondělí je pak čeká první utkání ve skupině proti obhájcům titulu ze Španělska.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 6. • 15:10
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
5. června
15:10
Jižní Korea
Jižní Korea
Góly

Domácí: 46. Suchý

Hosté: 26. Yoon Bit-garam, 40. Suk Hyun-jun

Sestavy

Domácí: Čech – Kadeřábek (46. Limberský), Sivok, Kadlec (46. Suchý), Gebre Selassie – Pavelka (46. Plašil), Darida – Šural (46. Skalák), Rosický, Krejčí (70. Pudil) – Necid (79. Škoda)

Hosté: Jung Sung-ryong – Lee Jong, Kwak Tae-hwi, Kim Kee-hee, Jang Hyun-soo – Jung Woo-young (82. Hong Jeong-ho), Ju Se-jong (63. Han Kook-young) – Ji Dong-won (90+4. Ki Sung-yueng), Yoon Bit-garam (63. Lee Jae-sung), Son Heung-min (90+2. Rim Chang-woo) – Suk Hyun-jun (88. Hwang Ui-Jo)

Karty

Domácí: Gebre Selassie, Sivok, Gebre Selassie (č), Darida

Hosté: Ji Dong-won

Rozhodčí

Stefanski – Sadczuk, Borkowski (vš. Polsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha

Návštěva

16 490 diváků

Trenér Vrba udělal v generálce změnu na levém kraji obrany, kam místo Limberského postavil Gebre Selassieho . Na stoperu dostal přednost Kadlec a na pravé straně zálohy trochu nečekaně nastoupil Šural .

Po opatrném úvodu ve 26. minutě otevřeli skóre Korejci. Gebre Selassie před vápnem fauloval Suk Hjon-čuna a Jun Pit-karam z přímého kopu z výhodné pozice překonal Čecha , který si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Reprezentanti inkasovali v 21. z 22 utkání pod Vrbou.

Po obdržené brance Češi přidali, ale srovnat se jim nepovedlo. Krejčího tečovaná střela skončila vedle, Rosický z přímého kopu trefil boční síť a Necid hlavou minul. Ve 40. minutě naopak opět udeřil čtvrtý tým z MS 2002. Rosický ztratil ve středu hřiště míč a brejk zakončil ranou pod břevno Suk Hjon-čun.

SESTŘIH: Česko - Korea 1:2. Podívejte se na všechny góly
Video se připravuje ...

Vrba po přestávce udělal čtyři změny v sestavě, mimo jiné poslal na hřiště Plašila , který si připsal 100. reprezentační start. Další čerstvý hráč stoper Suchý se pak po necelé minutě na trávníku dočkal první trefy v národním A-týmu. Stoper Basileje napřáhl daleko za vápnem a Kwak Te-hi tečoval jeho ránu do protipohybu brankáře.

Češi výrazně přidali a za tři minuty mohl Suchý srovnat, po rohu ale hlavičkoval nad. V 51. minutě měl ke gólu blízko i Gebre Selassie, jenž napálil odražený balon do tyče.

Po hodině mu ale sudí Stefanski za naskočení do soupeře udělil druhou žlutou kartu a český celek musel do deseti. I v oslabení si ale domácí vytvořili šance k vyrovnání. V 65. minutě střílel po centru Sivok a Korejce zachránil gólman. Necid při akci marně reklamoval faul a penaltu.

V 74. minutě hrudníkem zakončoval Skalák a hostující gólman s vypětím sil vytlačil padající míč nad břevno. Češi už srovnat nedokázali a potvrdili, že v přípravných zápasech pod Vrbou příliš nezáří, když vyhráli jen tři z 12 duelů. V Edenu Češi zvítězili jen ve dvou ze sedmi utkání.

Brankář české reprezentace Petr Čech v duelu s Jižní Koreou dvakrát inkasoval
Brankář české reprezentace Petr Čech v duelu s Jižní Koreou dvakrát inkasoval

Branky: 46. Suchý - 26. Jun Pit-karam, 40. Suk Hjon-čun. Rozhodčí: Stefanski - Sadczuk, Borkowski (všichni Pol.). ŽK: Gebre Selassie, Sivok, Darida - Či Tong-won. ČK: 60. Gebre Selassie (ČR). Diváci: 16.490.

ČR: Čech - Kadeřábek (46. Limberský), Sivok, Kadlec (46. Suchý), Gebre Selassie - Darida, Pavelka (46. Plašil) - Šural (46. Skalák), Rosický, Krejčí (70. Pudil ) - Necid (79. Škoda ). Trenér: Vrba.

Korea: Čung Song-rjong - Jong I, Kim Ki-hi, Kwak Te-hi, Čang Hjon-su - Ču Se-čong (63. Han Kuk-jong), Čong U-jong (83. Hong Čong-ho) - Son Hung-min (90.+2 Im Čchang-u), Jun Pit-karam (63. I Če-song), Či Tong-won (90.+4 Ki Song-jung)- Suk Hjon-čun (87. Hwang I-čo). Trenér: Stielike.

České generálky na šampionáty

EURO 1996: Švýcarsko – Česko 1:2
EURO 2000: Německo – Česko 3:2
EURO 2004: Česko – Estonsko 2:0
MS 2006: Česko - Trinidad a Tobago 3:0
EURO 2008: Česko – Skotsko 3:1
EURO 2012: Česko – Maďarsko 1:2
EURO 2016:  Česko - Korea 1:2

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Rosický: Když to budeme kopat do lesa, nebudeme mít šanci
Video se připravuje ...

Čech: Prohra ukázala, že musíme hrát na hranici svých možností
Video se připravuje ...

Gebre Selassie o vyloučení: Myslel jsem, že mi rozhodčí jen domluví
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud