Jonáš Bartoš
15. června 2016 • 12:53

Pelta na českém tréninku. Atmosféra je až nebezpečně dobrá, usmíval se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Na dopolední trénink českých fotbalistů ve Francii dorazil dohled z nejvyšších míst. Předseda FAČR Miroslav Pelta osobně navštívil stadion v Tours. Převlékl se do týmové soupravy a svou přítomností se snažil dát najevo, jak důležitý zápas v pátek proti Chorvatsku české mužstvo čeká. „Je to utkání, ze kterého nepotřebujeme odcházet jako poražení,“ prohlásil šéf na stadionu v Tours.



Dopolední slunečné počasí, k tomu příjemná, klidná atmosféra na druholigovém stadionu. Předseda Miroslav Pelta měl na českém tréninku stejně jako další přítomní hráči i celý realizační tým dobrou náladu. Všichni si ale už uvědomují, že se po porážce 0:1 s favorizovaným Španělskem blíží klíčový duel základní skupiny evropského šampionátu.

„Soupeř, se kterým budeme hrát v pátek, je velice kvalitní, třeba složením středové řady,“ upozornil Pelta na hvězdy Barcelony a Realu Madrid v chorvatské sestavě.

„Výkon z prvního utkání po stránce taktiky a způsobu hry, který trenér naordinoval, to se hodně povedlo. Je třeba na to navázat. Asi budeme muset být odvážnější směrem dopředu, ale mám dobrý pocit a věřím tomu, že budeme pro Chorvatsko velice nepříjemným soupeřem,“ řekl svazový šéf.

Pelta navštívil český trénink i před čtyřmi lety v Polsku poté, co mužstvo utrpělo na úvod skupiny těžký debakl 1:4 s Ruskem. Tehdy používal slovo mobilizace – tým pod vedením Michala Bílka se ocitl pod drtivým tlakem a fanoušci ve Wroclawi na něj pískali.

„Slovo mobilizovat je asi silné. Na druhou stranu to vidím tak, že je třeba tomu dát vážnost. Vždycky je lepší, když nejvyšší vedení komunikuje s hráči i realizačním týmem,“ uvedl Pelta. „Ale prohrát 1:4 s Ruskem je něco jiného než prohrát 0:1 se Španělskem. Výsledek i výkon byl tentokrát výrazně lepší, ale nemáme body a je potřeba na pátek všechny nastavit na nejvyšší možnou úroveň. Důležité je, že jsou hráči zdraví a je třeba udělat všechno pro to, abychom byli úspěšní.“

Pelta: Atmosféra v týmu je nebezpečně dobrá. Musíme vyvolat umělou aféru
Video se připravuje ...

Španěly jsme naučili dělat vlny, chválil fanoušky

Nejvýše postavený muž českého fotbalu se už připojil k mužstvu, s týmem bydlí na hotelu v Tours. „Žádné oficiální jednání s hráči jsem neměl, ale zúčastnil jsem se večeře i snídaně. S většinou z nich jsem mluvil neformálně. Tady není situace, abych něco svolával. Všem je jasné, že zápas s Chorvatskem napoví o tom, jaké budou naše ambice v boji o postup ze skupiny,“ zdůraznil Pelta.

V českém táboře i přes úvodní porážku 0:1 se Španělskem zatím všechno probíhá bez komplikací. „Atmosféra mezi hráči je až nebezpečně dobrá. Všechno funguje, hráčům chutná v hotelu. Není tu žádný průšvih, asi uděláme nějakou umělou aféru,“ culil se Pelta. „Zatím nepřichází žádné zprávy, které by mě znepokojovaly,“ dodal.

Předsedovi FAČR udělali radost i fanoušci, kteří v Toulouse proti obhájcům titulu povzbuzovali český tým. „Připadalo mi, že minimálně třetina kapacity stadionu byla od nás. Český divák dorazil, přestože je to daleko a ekonomicky náročné, to mě mile překvapilo. I Španěly jsme naučili dělat vlny, byli jsme na stadionu lídrem a naši fandové odvedli fantastickou práci, podporovali mužstvo a za to jim patří velký dík,“ líbilo se Peltovi.

Vrba si zahrál na tréninku čáru s týmovými doktory
Video se připravuje ...

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Předseda FAČR Miroslav Pelta se baví s trenérem Pavlem Vrbou a mluvčím Ondřejem Lípou
Předseda FAČR Miroslav Pelta se baví s trenérem Pavlem Vrbou a mluvčím Ondřejem Lípou

Baroš a Kuka: Ovlivní tým prohra v prvním zápase ve skupině?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud