22. června 2016 • 22:45

Švédsko - Belgie 0:1. Hazard a spol. slaví postup, Ibrahimovic jede domů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Belgie porazili v posledním zápase skupiny E na EURO Švésko 1:0 a pohlídali si postup do vyřazovacích bojů. Za to Švédové s jedním bodem na turnaji končí, největší hvězda výběru Zlatan Ibrahimovic se s reprezentační kariérou rozloučil nepovedeným mistrovství Evropy, na kterém se gólově neprosadil.



Svižné utkání nabídlo šance na obou stranách, využít alespoň jednu však dokázali až Belgičané v závěru. Zařídili tak smutné loučení s reprezentační kariérou pro Zlatana Ibrahimovice. Hvězdný švédský útočník už před zápasem oznámil, že po šampionátu u národního týmu skončí, bude tak muset učinit se svou zemí na posledním místě tabulky po zisku jediného bodu.

"Museli otevřít hru. A to když proti nám uděláte, využijeme toho. Šest bodů z devíti možných je dobrý výsledek, po porážce s Itálií jsme hráli velmi dobře," vychválil dosavadní působení svého týmu na turnaji kouč Belgie Marc Wilmots.

"Jsem velmi zklamaný. Nicméně ačkoliv jsme prohráli, jsem na své hráče hrdý," řekl po zápase švédský trenér Erik Hamrén. "S Irskem to od nás bylo špatné, klíčový úvodní zápas jsme nezvládli. Kdyby se nám to povedlo, nejspíš bychom postoupili. Protože proti Itálii i Belgii jsme myslím hráli dobře. Bohužel to nestačilo," zhodnotil vystoupení Švédska na ME obránce Andreas Granqvist.

 PODÍVEJTE SE NA OSMIFINÁLOVÉ DVOJICE NA EURO >>>

Přímý souboj o postup začal ve svižném tempu a v páté minutě si Švédsko konečně připsalo první střelu na branku na turnaji. Po přímém kopu se dostal k míči v dobré pozici Marcus Berg, ale trefil jen gólmana Thibauta Courtoise .

Více šancí si nicméně vytvořila Belgie, tu vůbec největší v poslední minutě prvního poločasu. Kevin de Bruyne poslal do vápna centr z levé strany a Thomas Meunier ho jemnou tečí poslal jen pár centimetrů za vzdálenější tyč.

Ačkoliv i do druhé půle nastoupili s větším gustem Belgičané, míč do sítě po hodině hry dostalo jako první Švédsko. Zásah Ibrahimovice ale nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu. Krátce nato se po sólu prosadil i belgický útočník Romelu Lukaku , také jeho radost ale byla ze stejného důvodu zbytečná.

Po několika šancích obou týmů v závěru utkání se nakonec radovala Belgie. Nainggolan napřáhl z dálky a s pomocí teče překonal v 84. minutě brankáře Andrease Isakssona.

"Bylo tam trochu štěstí s tou tečí, ale na zadní tyč jsem mířil. Takže to vlastně bylo tečované ideálně. Každopádně nejdůležitější je, že jsme ten gól vůbec dali," řekl střelec jediné branky utkání Nainggolan. "Protože jinak to byl hodně těžký zápas.

Jejich útok nám dělal problémy. Sice jsme si vytvořili hodně šancí, ale dali jsme jen jeden gól, měli jsme být přesnější," dodal. Porážka Švédska znamená kromě konce na turnaji také konec reprezentační kariéry největší švédské hvězdy Ibrahimovice.

Jeho úctyhodná čísla v národním dresu se zastavila na 116 utkáních a 62 gólech. Belgie se v osmifinále utká se senzací turnaje Maďarskem v neděli 26. června od 21 hodin.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:

Skupina E (hráno v Nice):

Švédsko - Belgie 0:1 (0:0)
Branka: 84. Nainggolan. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert, Fritz (všichni Něm.). ŽK: Ekdal, Johansson - Meunier, Witsel. Diváci: 35.000.

Sestavy:
Švédsko: Isaksson - Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson (70. Durmaz), Ekdal, Källström, Forsberg (82. Zengin) - Berg (63. Guidetti), Ibrahimovic. Trenér: Hamrén.

Belgie:Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Carrasco (71. Mertens), De Bruyne , Hazard (90.+3 Origi) - Lukaku (87. Benteke). Trenér: Wilmots.

Osmifinálové dvojice
sobota 25.6. 15:00 Švýcarsko Polsko
sobota 25.6. 18:00 Wales Severní Irsko
sobota 25.6. 21:00 Chorvatsko Portugalsko
neděle 26.6. 15:00 Francie Irsko
neděle 26.6. 18:00 Německo Slovensko
neděle 26.6. 21:00 Maďarsko Belgie
pondělí 27.6. 18:00 Itálie Španělsko
pondělí 27.6. 21:00 Anglie Island
TABULKA TŘETÍCH TÝMŮ
POŘADÍ TÝM ZÁPASY VÝHRY REMÍZY PROHRY SKÓRE BODY
1. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
2. Irsko 3 1 1 0 2:4 4
3. Portugalsko 3 0 3 3 4:4 3
4. Severní Irsko 3 1 0 2 2:2 3
5. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
6. Albánie 3 1 0 2 1:3 3
* do osmifinále postupují první čtyři týmy

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 6. • 21:00
Švédsko
Švédsko
0:1
ONLINE
22. června
21:00
Belgie
Belgie
Góly

Domácí:

Hosté: 84. Nainggolan

Sestavy

Domácí: Isaksson – Lindelöf, E. Johansson, Granqvist, M. Olsson – Seb. Larsson (70. Durmaz), Ekdal, Källström, Forsberg (82. Zengin) – Berg (63. Guidetti), Ibrahimović (C).

Hosté: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Ferreira-Carrasco (71. D. Mertens), De Bruyne, E. Hazard (C) (90+3. Origi) – R. Lukaku (87. Benteke).

Náhradníci

Domácí: Lustig, Olsen, Jansson, Hiljemark, Wernbloom, Augustinsson, Lewicki, Kujović, Guidetti, Durmaz, Zengin, Carlgren

Hosté: Fellaini, Mignolet, Gillet, Mertens, Denayer, Origi, Kabasele, Dembélé, Benteke, Lukaku, Batshuayi, Ciman

Karty

Domácí: Ekdal, E. Johansson

Hosté: Meunier, Witsel

Rozhodčí

Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)

Stadion

Stade de Nice, Nice

Z V R P Skóre B

Vše o EURO ve Francii naleznete ZDE >>

PODÍVEJTE SE NA OSMIFINÁLOVÉ DVOJICE NA EURO >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud