25. června 2016 • 19:52

Wales - Severní Irsko 1:0. Bale a spol. slaví postup, rozhodl vlastňák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bale a spol. to dokázali! Fotbalisté Walesu porazili Severní Irsko 1:0 a slaví postup do čtvrtfinále EURO ve Francii. Zápas nenabídl žádné velké šance, a tak ho symbolicky rozhodl vlastní gól. Ten si dal po centru Garetha Balea stoper Gareth McAuley. Ostrovní bitvu v osmifinále EURO tak ovládl Wales.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 6. • 18:00
Wales
Wales
1:0
ONLINE
25. června
18:00
Severní Irsko
Severní Irsko
Góly

Domácí: 75. McAuley (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hennessey – Chester, A. Williams (C), Davies – Gunter, Allen, Ledley (63. Jonathan Williams), Ramsey, Taylor – Vokes (55. Robson-Kanu), Bale.

Hosté: McGovern – Hughes, McAuley (84. Magennis), Cathcart, J. Evans – J. Ward (69. Washington), S. Davis (C), C. Evans, Norwood (79. McGinn), Dallas – K. Lafferty.

Náhradníci

Domácí: King, Robson-Kanu, Fôn Williams, Williams, Edwards, Richards, Cotterill, Collins, Williams, Ward, Vaughan, Church

Hosté: Carroll, Mannus, Baird, Ferguson, Hodson, McCullough, McLaughlin, McNair, Grigg, Magennis, McGinn, Washington

Karty

Domácí: Taylor, Ramsey

Hosté: Dallas, S. Davis

Rozhodčí

Martin Atkinson – Michael Mullarkey, Stephen Child (všichni Anglie), 4. rozhodčí: Felix Brych (Německo)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Wales byl mezi osmi nejlepšími mužstvy velkého turnaje naposledy na mistrovství světa v roce 1958. Nyní se ve čtvrtfinále utká s vítězem nedělního duelu mezi Maďarskem a Belgií. Celkem na turnaji už padly tři vlastní branky, což se dosud na ME nikdy nestalo.

Zápas dvou ostrovních týmů, které dosud nikdy v play off na Euru nebyly, se dlouho nesl ve znamení pevných obran. Aktivnější byli překvapivě Severní Irové. Dallasovu střelu ale chytil brankář Hennessey, který vyškrábl i pokus Warda z dálky.

Velšané sice dali v první půli gól, ale Ramsey při něm stál v ofsajdu, takže sudí nemohli jeho trefu uznat. Více začali Velšané zlobit až ve druhé půli. Nejprve hlavičkoval Vokes těsně vedle, vzápětí se k přímému kopu postavil Bale a stejně jako při svých předchozích dvou trefách na turnaji mířil velmi dobře, ale brankář McGovern stejně bravurně zasáhl. Šlo o jedinou přímou střelu Walesu na branku.

Přesto nakonec přeci jen skončil míč v severoirské brance. Rozhodnutí přinesla 75. minuta. Bale z levé strany poslal do malého vápna přízemní centr a McAuley musel hrát míč před dobíhajícím Robsonem-Kanuem. Balon ale zasáhl tak nešťastně, že si ho srazil do vlastní branky.

Wales už těsnou výhru udržel, přestože se při smolné srážce zranili hned dva jeho hráči. Zejména kapitán Ashley Williams měl výrazný problém s rukou, dokonce bylo připravené střídání, ale Williams ho důrazně odmítl a pomohl ubránit postupové vítězství.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále (Paříž/Park princů):

Wales - Severní Irsko 1:0 (0:0)
Branka: 75. vlastní McAuley. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.). ŽK: Taylor, Ramsey - Dallas, Davis. Diváci: 44.342.

Sestavy:

Wales: Hennessey - Chester, A. Williams, Davies - Gunter, Allen, Ledley (63. J. Williams), Ramsey, Taylor - Bale, Vokes (55. Robson-Kanu). Trenér: Coleman.

Severní Irsko: McGovern - Hughes, McAuley (84. Magennis), Cathcart, J. Evans - Ward (69. Washington), C. Evans, Davis, Norwood (79. McGinn), Dallas - Lafferty. Trenér: O'Neill.

Hvězda Walesu Gareth Bale skončila po tvrdém zákroku na zemi
Hvězda Walesu Gareth Bale skončila po tvrdém zákroku na zemi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud