9. prosince 2019 • 12:20

České plány před EURO: Itálie i generálka v Praze, řeší se daleká cesta

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropský šampionát je ještě poměrně daleko, přesto už nyní česká fotbalová reprezentace zveřejnila svůj program před EURO 2020. Národní tým se v přípravě na začátku června utká s Itálií (4. června) a Rakouskem (7. června), na severu Itálie čeká mužstvo Jaroslava Šilhavého i kemp před vypuknutím turnaje. Během turnaje budou Češi bydlet ve skotském Edinburghu, odkud je čeká přesun na dva zápasy do Glasgow (proti mužstvu z jarní kvalifikace Ligy národů a Chorvatsku), závěrečný duel skupiny odehrají v Londýně proti Anglii.



Češi vstoupí do ME 15. června v Glasgow soubojem s vítězem play off Ligy národů C, jímž bude Skotsko, Norsko, Srbsko, nebo Izrael. Na stejném místě se 19. června střetnou s Chorvatskem a základní skupinu D uzavřou na londýnském stadionu Wembley 23. června proti domácí Anglii.

Jaký program hráče před samotným výkopem na turnaji čeká? Národní tým se sejde 30. května v Praze, o den později odletí na tréninkový kemp do Itálie. Tam vyzve domácí čtyřnásobné světové šampiony, kteří v kvalifikační skupině vyhráli všech deset zápasů. Do Česka se reprezentace vrátí 6. června a den nato nastoupí proti Rakousku pravděpodobně v Praze.

„Oba jsou to výborní soupeři. Přesně takoví, kteří nás čekají na Euru. Jsem spokojený a věřím, že nás tyto týmy prověří,“ řekl kouč Šilhavý na tiskové konferenci.

Červnový program české fotbalové reprezentace před EURO 2020Foto fotbal.cz

Zatím není jisté, kde se zápas s Itálií uskuteční. „Sami to nevíme. Intenzivně spolupracujeme s italskou stranou a hledáme vhodné místo pro přípravný kemp z pohledu našeho národního týmu a hledáme i variantu stadionu, na kterém s nimi utkání odehrajeme. Budeme se to snažit zprostředkovat co nejrychleji,“ uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Češi nebudou během šampionátu ubytovaní v Glasgow, protože si ho zarezervovalo skotské národní mužstvo jako případný pořadatel Eura. Ve hře bylo i další skotské město Sterling, ale přednost dostal Edinburgh.

Češi před turnajem odehrají ještě dvě přípravná utkání v rámci březnového srazu. „Jednání jsou komplikovanější. Chceme mít tuhle část uzavřenou ještě před koncem roku, pak zveřejníme konkrétní informaci,“ prohlásil Malík.

Už dříve se mluvilo o tom, že Češi odehrají zápasy mimo Evropu, pravděpodobně v Asii nebo v Americe. Tahle snaha, aby mužstvo hrálo ve venkovním prostředí, nadále platí.

Češi před Eurem vyzvou Itálii a Rakousko. Chtěli nás i Španělé, řekl Malík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud