Radek Špryňar
Premium
29. června 2021 • 14:14

Holeš jako vylepšená verze Davidse! Expert popsal zlomy v kariéře

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmifinále proti Nizozemsku (2:0) odehrál Tomáš Holeš nejlepší zápas kariéry. Že někoho připomínal? Že Edgara Davidse? Ano, to sedí. I když… V Budapešti se uvnitř zeleného obdélníku pohybovala vylepšená verze legendy Oranjes. „Holy předvedl dokonalý výkon,“ připomněl gól a asistenci Milan Fukal. Absolutní hvězda nedělní partie jen potvrdila, že v nejtěžších zápasech umí posouvat hranice svých schopností. To je dar! Její cena je momentálně okolo 100 milionů korun. Po EURO 2020 se určitě zvedne.



Jen počítejte: v aktuální sezoně skóroval Tomáš Holeš ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu, další navštívenky poslal v lize do sítě Sparty i Plzně, skóroval ve finále MOL Cupu, opět proti Spartě, a aby pořádku bylo učiněno za dost, další branky si schoval pro České Budějovice, Teplice, Opavu a Karvinou.

V červenobílém klubovém dresu Slavie nastřílel osm branek, a to z pozice defenzivního záložníka. Vše korunoval až absurdně výjimečným výkonem v osmifinále EURO proti Nizozemsku, které končil s bilancí 1+1. Tomáš Holeš = voják pro největší a nejtěžší bitvy.

„Jeho výkon byl dokonalý. Celých devadesát minut. Lépe hrát nešlo,“ obdivně hlásí Milan Fukal, bývalý reprezentant. „Wijnaldum s De Jongem koukali jak zjara. Nechápali, jak si je Holy maže na chleba. Ale co je nejpozoruhodnější, od Toma to nebyla ojedinělá věc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud