Jonáš Bartoš
5. listopadu 2014 • 04:58

Spoléhat na Spartu? Vzít Hübschmana? Vrbovy otazníky před Islandem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde o hodně. Pokud doposud suverénní český tým pokoří Island, má postup na fotbalové mistrovství Evropy téměř v kapse. V neděli 16. listopadu čeká výběr Pavla Vrby poslední kvalifikační bitva roku 2014. Na jaké hráče trenér při dnešní nominaci ukáže? Příliš změn od minulého srazu se čekat nedá, přesto se mohou objevit i překvapivá jména. Na jakých místech může Vrba váhat?



Povolat Koláře, nebo Hořavu?

Daniel Kolář velmi často funguje jako spolehlivá pojistka v případě, když na hřiště nemůže Tomáš Rosický. Takovou roli splnil naposledy v Kazachstánu, kde českého kapitána do hry nepustilo zranění. Ve šlágru Plzně se Spartou se ale velmi dobře ukázal Tomáš Hořava, Kolář zápas proseděl na lavičce. Dost možná se bude stejný scénář opakovat i o víkendu v Jihlavě. Udělá změnu i Pavel Vrba a upřednostní exolomouckého záložníka, který nabral velmi slušnou formu?

Sázet na sparťany?

V poslední nominaci se objevilo pět sparťanů, v Turecku všichni nastoupili v základní sestavě. O víkendu ale Pavel Vrba na vlastní oči sledoval, jak jeho takřka reprezentační zálohu vymazala aktivně a důrazně hrající Plzeň. Nedařilo se Dočkalovi, Krejčímu ani v útoku Lafatovi, Vácha s Kadeřábkem odehráli slušný standard. Vrba možná uvažuje ještě o Mario Holkovi, který se po uzdravení vrátil na pozici prvního letenského stopera. Upřednostní na úkor zástupců pražského týmu jiné hráče z Plzně? Velmi dobře se jevili například Vaněk s Hořavou, kteří v minulém Vrbově výběru chyběli.

Čeští fotbalisté se radují z vedoucího gólu Bořka Dočkala v zápase proti TureckuFoto AP Photo

Vrátí se Hübschman?

Jablonec potvrzuje své předsezonní ambice. Jako jediný ligový tým stíhá dvojici Plzeň, Sparta, letenský tým drží pouze jednobodový náskok. Rostoucí forma Jablonce souvisí i s výkony kapitána. Tomáš Hübschman se po pomalejším začátku, kdy musel dohánět manko z přípravy, dostává do obvyklé pohody a stává se klíčovou postavou týmu. "Myslím, že ještě nepatří do starého železa a že by jeho služby mohl využít i reprezentační trenér Vrba," prohlásil o něm jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý. Na minulý sraz byl Hübschman psaný mezi náhradníky, nyní by se do týmu podobně jako Jaroslav Plašil při poslední nominaci mohl do týmu vrátit.

Koho vzít z krajánků?

Pavel Vrba bude opět sázet na osu Plzeň, Sparta opřenou o šéfy Tomáše Rosického a Petra Čecha. Ti sice ve svých klubech prakticky nehrají, přesto kvůli svým kvalitám a obřím zkušenostem mají místo jisté. Dalšími jasnými hráči jsou Sivok, Kadlec, Darida, ve Watfordu se slušně rozstřílel Matěj Vydra, ve stejném klubu nastupuje Daniel Pudil. Góly dává i Tomáš Necid ve Zwolle, toho pozvánka také nejspíš nemine. Pravidelně v Basileji hrají Tomáš Vaclík s Markem Suchým, do sestavy se dostává také Theodor Gebre Selassie. Žádný jiný legionář asi pozvánku očekávat nemůže.

Stoper Tomáš Sivok (vlevo) gratuluje českému střelci prvního gólu proti Kazachstánu, záložníkovi Bořku Dočkalovi
Stoper Tomáš Sivok (vlevo) gratuluje českému střelci prvního gólu proti Kazachstánu, záložníkovi Bořku Dočkalovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud