Pavel Kalouš
8. září 2012 • 11:08

Češi v Kodani netáhnou. Mělo by přijít kolem 26 tisíc fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Před patnácti lety se tady na koncertu Michaela Jacksona mačkalo 60 tisíc lidí, ale dnes večer na stadionu Parken v Kodani ani zdaleka tak těsno nebude. Zápas s Českem příliš netáhne a pořadatelé čekají návštěvu „pouze“ kolem 26 tisíc fanoušků.



Moderní stadion severně od centra dánské metropole má po dostavbě prosklené stěny VIP boxů za jednou z branek oficiální kapacitu pro fotbal 38 065 míst a dnes rozhodně vyprodán nebude.

„Prodali jsme něco málo přes 24 tisíc lístků a v den zápasu počítáme, že by se mohly prodat tak ještě dva tisíce,“ odhaduje mluvčí dánské asociace Jacob Wadland.

Čecha a spol. by to trápit nemělo, díky skvělé akustice bývá v aréně anglického střihu pekelná atmosféra i při zápasech, které nejsou vyprodány. Vyprávět by o tom ostatně mohli Libor Sionko nebo Zdeněk Pospěch, kteří tady byli několik let doma.

A loni se o tom přesvědčili i fotbalisté Plzně, když tady překvapivě vyhráli 3:1 nad místním FC Kodaň, a udělali tak předposlední krok k postupu do milionářské soutěže. I proto místní na český fotbal nemají zrovna dobré vzpomínky…

Jedna věc se tady však od té doby změnila. Doslova pár hodin před dnešním utkáním byl v Parkenu kompletně vyměněný trávník, který utrpěl při nedávných koncertech Coldplay a Lady Gaga.

„Stará se nám tady o něj trávníkář, který dřív pracoval v londýnském Wembley, takže nemusíte mít strach,“ uklidňuje Wadland.

Češi v Kodani moc netáhnou. Čeká se i slabá divácká návštěva
Video se připravuje ...

Dánsku bude v úvodním zápase kvalifikace na MS s Českem chybět kanonýr Nicklas Bendtner
Dánsku bude v úvodním zápase kvalifikace na MS s Českem chybět kanonýr Nicklas Bendtner

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud