14. září 2012 • 11:36

Průšvih slovenské repre. Hamšík a spol. pařili do rána, dostali tresty

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenskou fotbalovou reprezentací otřásá skandál. Čtveřice hráčů Marek Hamšík, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss mladší a Karim Guéde po sobotním kvalifikačním utkání s Litvou (1:1) porušila životosprávu. Po příletu z Vilniusu zamířili místo na hotel na diskotéku, o čemž se dozvěděli trenéři. A okamžitě rozdávali tresty.



Cesta za světovým šampionátem v Brazílii nezačala pro slovenský výběr ideálně. Na úvod kvalifikace Slováci jen remizovali 1:1 na hřišti Litvy. Bodovou ztrátu alespoň částečně dohnali upachtěným vítězstvím 2:0 nad Lichtenštejnskem.

"Chtěli jsme šest bodů, máme čtyři. S bodovým ziskem nemůžeme být spokojení," hodnotil nepovedený start jeden z dvojice hlavních trenérů Stanislav Griga.

Vedle nepřesvědčivých výsledků musí řešit ještě jiný závážný problém. Po zklamání s Litvou se totiž čtveřice hráčů vydala po příletu na Slovensko místo odpočinku na diskotéku, kde se bavili až do ranních hodin.

Uprostřed reprezentačního srazu jen tři dny předtím, než tým čekal další zápas s Lichtenštejnskem. Mezi čtveřicí hráčů figuruje i Marek Hamšík, jedna z největších hvězd týmu a opora italské Neapole.

O přestupku se dozvěděli trenéři a okamžitě jednali. "Probrali jsme to společně i jednotlivě. Hráči dostali trest, který zůstává interní záležitostí týmu. Oni moc dobře vědí, co je v případě dalšího prohřešku čeká a mají nůž na krku," citoval deník Čas druhého ze slovenských trenérů Michala Hippa.

Podle slovenských médií přijdou Hamšík, Guéde, Stoch a Weiss mladší v příštích zápasech o prémie a zbytek kvalifikace odehrají zadarmo. Pokud by někdo z nich absolvoval všech deset zbývajících zápasů, přišel by o 23 000 eur (zhruba 570 000 korun).

Podobné aféry se v minulosti nevyhnuly ani české reprezentaci. Známá je oslava narozenin Tomáše Ujfalušiho za přítomnosti prostitutek v éře Karla Brücknera či zapíjení prohry se Slovenskem v restauraci U Ševce Matouše v roce 2009 za Petra Rady.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud