8. října 2012 • 14:20

Tecl ani Dočkal šanci nedostanou. Není důvod někoho povolávat, říká Bílek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uvažoval o mladé krvi, nových hráčích. Jenže ani proti Maltě a Bulharsku na čerstvé tváře v národním týmu nedojde. Michal Bílek další hráče do ofenzivy povolávat nebude, v útoku sází na „osvědčené koně“ Pekharta, Lafatu a Rezka, k nim ofenzivní řadu doplní ještě Matěj Vydra. Tecl, Dočkal, Kadlec a jiní mají smůlu, na šanci v prvním týmu si musí počkat.



Národní tým se sešel před důležitým kvalifikačním duelem o postup na MS 2014 s Maltou (pátek 12.10. v Plzni) a s Bulharskem (úterý 16.10. v Praze na Letné). Bílkovi hoši nutně potřebují uspět. „Získali jsme cenný bod v Dánsku, je potřeba ho potvrdit s Maltou a Bulharskem,“ nabádal reprezentační kouč.

Národní tým nejvíc trápí mizerná koncovka, už čtyři zápasy nevstřelil gól. Bílek novým hráčům pro ofenzivu šanci nedá, byť avizoval, že ještě k dodatečnému jmenování některých fotbalistů dojít může. „Nikoho do ofenzivy povolávat nebudeme, to je definitivní,“ prozradil na pondělní tiskové konferenci trenér národního týmu.

„Tecl má dobrou formu, je výborné, že se střelecky prosazuje. Ale pro tenhle sraz ho necháme jednadvacítce,“ vysvětlil Bílek s tím, že případné změny v kádru udělá jen v případě zdravotních problémů hráčů v defenzivě. Nesáhne tedy ani po Dočkalovi či Václavu Kadlecovi, který s reprezentací absolvoval minulý sraz.

Reprezentace v útoku dál spoléhá na čtveřici Pekhart, Lafata, Rezek, Vydra. „Pekhart hraje těžší soutěž než je česká liga. Góly momentálně nepřicházejí, ale pořád má mou důvěru. Zatím o sestavě nemám úplně jasno, otazník trvá i u složení útoku,“ přiznal Bílek.

Velmi dobrou formu si do Prahy přivezl Jan Rezek, který pravidelně střílí góly v kyperské Famagustě. „Ve svém klubu nastupuje na pozici hrotového útočníka, střelecky se mu daří. Je použitelný zleva, zprava i na hrotu. Ve formě, kterou má, nám může hodně pomoct,“ komentoval Rezkovu aktuální formu Bílek.

Situaci národního týmu komplikuje zdravotní stav stoperů. „Suchý má problémy s kolenem, Hubník s tříslem, jejich stav není optimální. Mají je v práci lékaři, věřím, že zranění nejsou takového rázu, aby museli sraz opustit,“ uvedl Bílek.

Češi v kvalifikaci zatím odehráli jeden zápas, za bezbrankovou remízu v Dánsku si před měsícem připsali jeden bod.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud