10. září 2013 • 22:50

Bílek u národního týmu končí. Kvalifikaci dojedou jeho asistenti

Autor: iSport.cz, ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je vymalováno. Po čtyřech letech, které Michal Bílek strávil na lavičce národního týmu, od české reprezentace odchází. Po porážce 1:2 v Itálii oznámil odchod od týmu. "Nabídnu svou rezignaci," řekl v pozápasovém rozhovoru do kamer České televize. Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta o pár minut později trenérovu rezignaci přijal.



Nemluvilo se mu lehce, ale za neurčité fráze se tentokrát neschovával. Na přímou otázku, zda bude pokračovat u národního týmu, odpověděl přímo. "Nesplnili jsme cíl, který jsme si dali, a dnes nabídnu svou rezignaci," řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 9. • 20:45
Itálie
Itálie
2:1
ONLINE
10. září
20:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 52. Chiellini, 54. Balotelli

Hosté: 19. Kozák

Sestavy

Domácí: Buffon ─ Bonucci, De Rossi, Chiellini ─ Maggio, Pirlo, Montolivo (86. Motta), Pasqual (79. Ogbonna) ─ Candreva, Balotelli, Giaccherini (46. Osvaldo).

Hosté: Čech ─ Gebre Selassie (77. Rabušic), Sivok, Suchý, Limberský ─ Plašil, Darida (55. Vaněk), Procházka, Rosický (38. Kolář), Jiráček ─ Kozák.

Karty

Domácí: Balotelli

Hosté: Kolář, Kozák, Kolář (č)

Rozhodčí

Eriksson ─ Klasenius, Waernmark (všichni SWE)

Stadion

Juventus Stadium, Turin (ITA)

Návštěva

35 299 diváků

Předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta poté Bílkovu rezignaci přijal. Kritizovanému trenérovi definitivně zlomila vaz porážka v Itálii, která téměř jistě znamená konec českých nadějí na postup na mistrovství světa v Brazílii.

Kozák: Bílek poděkoval nám, my jemu. Odvedl dobrou práci
Video se připravuje ...

"Nesplnil jsem cíl, který jsme si dali, a tak jsem nabídl rezignaci. Je to na předsedovi svazu... Nevím, jestli budu poslední dva zápasy trénovat, na to teď nechci odpovídat," řekl Bílek na tiskové konferenci po zápase.

Michal Bílek po prohře v Itálii nabídl svou rezignaci, kterou Miroslav Pelta přijal Michal Bílek po prohře v Itálii nabídl svou rezignaci, kterou Miroslav Pelta přijalFoto Barbora Reichová (Sport)

Pelta vzápětí Bílkovo odstoupení přijal. "Na zbylé dva zápasy kvalifikace zřejmě pověříme jednoho z asistentů. Na hledání Bílkova nástupce je potřeba delší časové období," řekl novinářům Pelta.

Přestože Češi ještě mají teoretickou naději na druhé místo ve skupině a účast v baráži o šampionát, Bílek připustil, že už v postup nevěří. "Před zápasem jsem věděl, že pokud prohrajeme, tak rezignaci nabídnu. Myslím, že šance už prakticky neexistuje. Teoreticky ano, z našeho pohledu je ale kvalifikace pryč," uvedl Bílek.

Neskrýval, jak velké zklamání prožívá. "Moc jsme si přáli na mistrovství světa hrát, ale nepovedlo se. Jsem moc zklamaný, že kvalifikace pro nás končí a já že končím tady," řekl.

Limberský po Itálii: Trenér Vrba k národnímu týmu nepůjde
Video se připravuje ...

Reprezentanti se dvě kola před koncem kvalifikace mistrovství světa propadli na čtvrté místo ve skupině B a zůstala jim už jen teoretická naděje na postup na šampionát v roce 2014.

Bílek nastoupil k národnímu týmu na podzim 2009 a dovedl ho na loňské mistrovství Evropy, kde mužstvo postoupilo do čtvrtfinále. Kouč byl ale dlouhodobě kritizovaný za matný herní projev a po některých nepřesvědčivých výsledcích se už nějakou dobu spekulovalo o jeho odvolání.

Kouč Michal Bílek po porážce s Itálií nabídl svou rezignaci
Kouč Michal Bílek po porážce s Itálií nabídl svou rezignaci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud