Pavel Kalouš
13. října 2013 • 04:56

Gólman Čech: Snad se náš fotbal poučí z facek, které dostává

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté se na MS 2014 do Brazílie nepodívají. Nezvládli kvalifikaci a krach tvrdě zasáhl i největší hvězdu národního týmu - gólmana Petra Čecha. Ten se nechal slyšet, že český fotbal potřebuje změny, aby podobné zklamání nepřišlo znovu. Rád si proto promluví i se šéfem FAČR Miroslavem Peltou. „Co se týče fungování týmu, jsou věci, které se dají udělat lépe,“ řekl Čech.



Situace kolem české reprezentace mu není lhostejná, nechce, aby se fotbal dál propadal. „Je jen na nás, jak se my i celý český fotbal poučí z facek, které teď dostáváme. Všechny ty ligové problémy, skandály… Jak se z toho zase sebereme. Jen se nad tím musíme zamyslet,“ pojmenoval současnost v českém fotbalu brankář Chelsea.

 „Musíme se zamyslet, proč se v reprezentaci vyzkoušelo přes padesát hráčů, proč jednadvacítka nemá výsledky a proč mladí hráči v mezinárodním měřítku nejsou úspěšní a nestíhají. Nároďák je jen špička ledovce, ale v téhle době by se měl český fotbal zamyslet sám nad sebou.“

I proto vítá, že se šéf FAČR Miroslav Pelta rozhodl setkat se staršími hráči národního týmu. „Co se týče fungování týmu, tam ta debata asi bude, protože jsou místa, třeba organizace směrem k veřejnosti, kde to může být lepší,“ řekl Čech, aniž by poodhalil, kde vidí slabá místa.

„To si nechám pro sebe. Ale dá se udělat víc věcí. Třeba komunikace směrem od vedení týmu k veřejnosti a sponzorům se dá dělat lépe. A o tom se chci s panem Peltou bavit.“

Celý rozhovor s Petrem Čechem čtěte v Nedělním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud