Jan Vacek
24. srpna 2020 • 15:57

O patro výš! Supertalent Hložek se posune do reprezentačního áčka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na klubové úrovni už je delší dobu jednou z hlavních opor Sparty, v rámci mezinárodní scény dosud sbíral Adam Hložek ostruhy v reprezentační jednadvacítce. To se nyní změní, podle informací serveru iSport.cz totiž letenského supertalenta zařadí kouč áčka Jaroslav Šilhavý do nominace na blížící se duely se Slovenskem a Skotskem v rámci Ligy národů.



Teprve před měsícem oslavil osmnácté narozeniny, přesto už v úterý o sobě bude moci Adam Hložek prohlásit: jsem členem reprezentačního áčka!

To, po čem čeští fanoušci volají už delší dobu, se nyní stane realitou. Podle informací webu iSport.cz totiž trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý zařadí sparťanský klenot do nominace na nejbližší dvojzápas se Slovenskem a Skotskem v rámci Ligy národů.

Hložek tak usedne do jedné kabiny s Patrikem Schickem, Tomášem Součkem, Vladimírem Daridou a dalšími hvězdami tuzemského fotbalu.

„Je to výsledek debaty mezi trenéry áčka a jednadvacítky. Vedení národního týmu věří, že je Hložek připravený,“ uvedl zdroj z fotbalového zákulisí, který si nepřál být jmenován.

Šilhavý se dlouhodobě netají tím, že Hložkovu výkonnost pozorně sleduje. Nyní podle všeho přišel správný čas, aby ho povolal do zbraně. Do přeloženého mistrovství Evropy zbývá necelý rok, což je dostatečný čas, aby se rodák z Ivančic v seniorské reprezentaci rozkoukal a řekl si o místo na závěrečném turnaji.

Minulou sezonu zakončil Hložek s bilancí devíti branek a osmi asistencí, v úvodním duelu nového ročníku pak přispěl jednou nahrávkou k triumfu Sparty 4:1 na hřišti Zbrojovky. V jednadvacítce stihl osm startů a tři trefy, prošel rovněž výběry do sedmnácti, šestnácti a patnácti let.

TOP 5 mladíků: kraluje Hložek, kdo byli nejzajímavější talenti v lize?
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Sparty: Kangovy i Hložkovy parády. Zaujal Karlssonův obstřel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud