Michal Kvasnica
Premium
31. května 2022 • 14:40

Křídla pro repre? Nováček má šanci, Šilhavý má celkem devět variant

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně před rokem hrál poslední druholigové kolo na půdě Vlašimi, teď Adam Vlkanova vyhlíží premiéru v reprezentaci. Proti hvězdnému Cristianu Ronaldovi, Švýcarovi Xherdanu Shaqirimu či čerstvému vítězi Ligy mistrů Danimu Carvajalovi. Královéhradecký kapitán má díky formě a velkému počtu absencí šanci se s těmito personami konfrontovat přímo na hřišti. „Kéž by!“ říká.



U jeho jména svítí jediný start v národním týmu. Takřka přesně před šesti lety odehrál Adam Vlkanova hodinku za jednadvacítku proti Albánii (1:1) – a od té doby nic. Tehdejší spoluhráči jako Tomáš Souček, Antonín Barák či Aleš Matějů již dávno hrají v zahraničí, táhnou reprezentaci. Vlkanovu čeká zřejmě přestup nyní, ale nejdříve si odbude debut v českém dresu.

Důvod je prostý. „Má dlouhodobě čísla, není to jen o téhle sezoně,“ chválí kouč Jaroslav Šilhavý šestého nejproduktivnějšího hráče (8+8) uplynulé sezony FORTUNA:LIGY. „Snad nás nezklame a řekne si o další povolání,“ dodává.

I z těchto slov je zřejmé, že opora Hradce Králové šanci dostane. Na křídelních pozicích totiž Šilhavý v současnosti bůhvíjaký výběr nemá. Hlavně co se týče formy (Jakub Pešek), produktivity (Václav Černý) či minutáže (Jakub Jankto). Jen Adam Hložek si držel vysoký standard celý ročník, ale teenager stejně jako Ondřej Lingr či Václav Jurečka není klasickým lajnovým typem.

Vlkanovovy naděje na premiéru zvyšuje i univerzálnost korespondující s myšlenkami realizačního týmu v posledních měsících. Dřív bylo u Šilhavého jasno: přes výchozí rozestavení 4 – 2 – 3 – 1 nejede vlak. Ve Švédsku i Walesu však trenér vytasil novinku se třemi stopery – a vůbec to nebylo špatné.

Na stejné schéma sází i stratég „votroků“ Miroslav Koubek, v reprezentaci se na podhrotové pozici díky absenci Antonína Baráka, Petra Ševčíka nebo Lukáše Provoda nyní místečko otevřelo. S Hložkem by Vlkanova mohl podporovat bijce Jana Kuchtu z druhé vlny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud