25. května 2015 • 10:43

Nominace před EURO do 21 let: Útok Kadlec - Vydra a všechny opory

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci fotbalové reprezentace do 21 let na soustředění před mistrovstvím Evropy nechybějí očekávané opory Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí, Matěj Vydra a Václav Kadlec. Všechny čtyři trenér Jakub Dovalil zařadil mezi 27 hráčů, z nichž se čtyři nedostanou na konečnou soupisku. Kadeřábek s Krejčím se však k týmu připojí až po utkání reprezentačního A-týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy na Islandu, které se bude hrát 12. června.



U všech čtyř stále není jisté, zda nakonec budou moci na evropském šampionátu fotbalistů do 21 let v Česku startovat, protože se proti tomu mohou postavit kluby. Regule FIFA o povinnostech uvolňovat hráče se totiž na tento turnaj nevztahují. Problémy dělá především Watford, který nedovolil Vydrovi trénovat v Praze s Duklou, aby byl na ME co nejlépe připraven.

"Komunikujeme s ním (Vydrou) a víme, že se necítí dobře. Máme pro něj připravený klub, kde už mohl trénovat, ale musíme respektovat postoj anglického klubu, který se chová ve svém zájmu a ne v zájmu české reprezentace," řekl manažer jednadvacítky Jaromír Šeterle na dnešní tiskové konferenci. "Jednání vedeme po několika liniích, komunikujeme i s majitelem Watfordu, zapojil se do toho i pan předseda Pelta ," uvedl.

Podobný postoj může zaujmout i Sparta zejména u Kadeřábka s Krejčím , které čeká i zápas na Islandu. V minulosti se spekulovalo, že kvůli brzkému začátku přípravy na další sezonu je nebude chtít na obě akce uvolnit.

Dovalil povolal všechny opory, Vydru nechce pustit Watford
Video se připravuje ...

Vrba nominoval. Věří Rosickému, těší ho Sivok a Kadeřábek
Video se připravuje ...

"Věříme, že všechny kluby vezmou v potaz, o jak mimořádnou akci na českém území jde a že nám umožní vzít na turnaj nejsilnější možné mužstvo," řekl Šeterle. "Hráči mi opakovaně potvrdili zájem na turnaji startovat. Bylo to z jejich strany upřímné, to je pro mě v této otázce zásadní," uvedl trenér Dovalil.

Případná Vydrova absence by byla velkou ranou i vzhledem k tomu, že jediným dalším útočníkem je Václav Kadlec, který navíc v prvním duelu turnaje s Dánskem nemůže hrát kvůli trestu. Další potencionální útočníci jsou v lize neproduktivní, takže neměl Dovalil příliš na výběr.

Proto se jako jediného nováčka rozhodl povolat Jana Klimenta, který v závěru sezony nastupuje na ofenzivních pozicích v Jihlavě a v posledních čtyřech kolech dal dva góly. "Teď jsem se na něj jezdil speciálně dívat. Je to silný a vysoký hráč s tahem na branku, může hrát v záloze i útoku a teď dokázal být produktivní. V posledním utkání s Libercem mě definitivně přesvědčil," řekl Dovalil.

Otazník visí nad startem Jiřího Skaláka z Mladé Boleslavi, který je po operaci menisku. "Zrovna u něj by mě absence mrzela opravdu hodně, protože na jaře byl naším nejproduktivnějším hráčem a měl vynikající formu. Byla by to tragédie i pro něj," uvedl Dovalil. "Záleží, jak se to bude vyvíjet. Někdo je zdravý za 14 dní, někdo za tři týdny. Všichni ale udělají vše, aby to vyšlo," dodal.

Jednadvacítka začne přípravu na šampionát 1. června, následovat bude přesun do Rakouska na soustředění. Sedmého června se musí na UEFA odeslat konečná nominace. Turnaj odstartuje 17. června.

Předběžná nominace na EURO do 21 let

Brankáři: Koubek, Pavlenka, Reichl
Obránci: Baránek, Brabec, Hanousek, Holeš, Hybš, Jugas, Kadeřábek, Kalas, Polom
Záložníci: Frýdek, Houska, Hrubý, Jánoš, Kliment, Krejčí, Masopust , Petrák, Přikryl , Skalák, Trávník, Takács, Zmrhal
Útočníci: Václav Kadlec, Vydra

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud