Jonáš Bartoš
6. června 2015 • 04:35

Odchod ze Sparty mi pomohl, říká Frýdek. Teď ho láká návrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | S reprezentační jednadvacítkou ladí formu na soustředění v rakouském Kaprunu, má plnou hlavu blížícího se evropského šampionátu v Česku. Ve stejné době se rozhoduje i o jeho fotbalové budoucnosti. Martin Frýdek váhá s pokračováním v Liberci, kde mu na konci roku končí smlouva. Uvažuje i o návratu do mateřské Sparty. „Asi málokterého fotbalistu by nelákalo se tam dostat,“ připustil v rozhovoru pro iSport.cz.



Sluníčko v Kaprunu pálí, teploty v horském letovisku stoupají k rekordním číslům. Nic extra pro výživné tréninkové dávky fotbalového profesionála. Na tváři Martina Frýdka mladšího ale vidíte úsměv. „Podmínky jsou fantastické, je super, že to takhle vyšlo.  Může takhle být i při EURO v Praze, musíme si na to všichni zvyknout, my i soupeři,“ prohlásil dobře naladěný hráč.

Frýdek o Kaprunu: Je tu vedro, ale zázemí super
Video se připravuje ...

Sympatický mladík ale zvážní, dojde-li na téma jeho fotbalové budoucnosti. V Liberci, kde se za tři sezony stal nedílnou součástí základní sestavy, možná skončí. „Abych řekl pravdu, nechci na tuhle otázku ještě moc odpovídat,“ reagoval váhavě na dotaz, zda bude pokračovat v severočeském dresu.

Jak už informoval deník Sport, kolem svého odchovance krouží Sparta. „Něco jsem slyšel, ať už ze Sportu, od táty i od manažerů. Ale nevím, jestli se jedná, nebo nejedná. To je spíš přede mnou,“ řekl člen kádru reprezentační jednadvacítky na soustředění v Kaprunu.

Tomáš Petrák (vlevo) a Martin Frýdek na tréninku jednadvacítky v Kaprunu
Tomáš Petrák (vlevo) a Martin Frýdek na tréninku jednadvacítky v Kaprunu

Frýdek na Letné vyrostl, do prvního týmu se ale neprosadil. Přes hostování ve slovenské Senici se v zimě 2013 dostal do Liberce, kde se stal jedním z klíčových hráčů a zahrál si evropské poháry. „Jsem rád, že jsem tehdy ze Sparty odešel, dostal jsem možnost hrát, v Liberci jsem nastupoval pravidelně i do těžkých utkání Evropské ligy,“ připomněl Frýdek.

Návrat na Letnou si nyní dokáže představit. „Sparta je největší klub v Česku, asi málokterého fotbalistu by nelákalo se tam dostat. V tom případě je to u mě to samé. Ale fakt zatím nemůžu říct, jestli se tam vrátím, nebo ne. To bych kecal,“ prohlásil třiadvacetiletý univerzál, který může nastoupit v záloze i na kraji obrany.

Sparta o něm uvažuje jako o možné alternativě za Ladislava Krejčího , případně by zvýšil konkurenci na levém beku, kde nastupuje Costa . Na Letné by ho rád viděl i jeho otec, dlouholetá sparťanská opora a vicemistr Evropy z roku 1996.

„Táta by byl rád, ale hlavně si přeje, aby to bylo nejlepší pro mě. Jestli to má být Liberec, Sparta, nebo cokoliv jiného, to je na mě. Ale on by byl za Spartu určitě speciálně rád,“ prozradil Frýdek s tím, že jasno o své fotbalové budoucnosti by měl rád do startu turnaje, což je ve středu 17. června s Dánskem.

Rozhovor s Martinem Frýdkem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud