17. června 2015 • 19:54

Špatný start na ME! Lvíčata vedla, pak Dánsko otočilo na 2:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí ME začalo pro české fotbalisty do 21 let porážkou. Do poločasu drželi s Dánskem krok a dokonce vedli po parádní trefě Pavla Kadeřábka. Po přestávce je ale soupeř jasně přehrál a dvěma góly úvodní souboj šampionátu otočil na 2:1. Další zápas čeká tým trenéra Jakuba Dovalila v sobotu na Letné proti Srbsku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
17. června
18:00
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 35. Kadeřábek

Hosté: 56. Vestergaard, 84. Sisto

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Brabec (C), Baránek (82. Jánoš), Hybš – Petrák – Frýdek, Přikryl (62. Trávník), Zmrhal, Krejčí (76. Skalák) – Kliment.

Hosté: Busk Jensen – Scholz, Sørensen (25. Vigen Christensen), Vestergaard (C), Knudsen – Christensen, Thomsen, Højbjerg – Y. Poulsen, Fischer (57. Sisto), Falk (89. Berggreen).

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Reichl, Hanousek, Jánoš, Jugas, Takács, Houska, Masopust, Trávník, Skalák

Hosté: Brock-Madsen, Berggreen, Bech, Vigen Christensen, Sisto, Nørgaard, Remmer, Jønsson, Durmisi, Banggaard, Rønnow, Jensen

Karty

Hosté: Knudsen, Vestergaard

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. POL)

Stadion

Praha - Eden

Návštěva

15 987 diváků

Dánsko v kvalifikaci ani jednou neprohrálo, ale Češi v úvodu mírného favorita před ne zcela vyprodaným stadionem v Edenu zaskočili aktivní hrou. Na domácím týmu nebylo vidět, že nehrál tři roky soutěžní zápas a celý první poločas byl lepší.

Po půlhodině ještě Frýdkův nadějný pokus zablokovala obrana, ale ve 35. minutě už čeští hráči slavili. Výbornou individuální akcí se blýskl Kadeřábek , který si ze strany naběhl před vápno a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Stylově tak oslavil dopolední přestup ze Sparty do německého Hoffenheimu.

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Český celek mohl ještě do pauzy zasadit překvapeným Seveřanům druhý gólový úder. Brankář Busk ale zlikvidoval Přikrylovu střelu i následnou Frýdkovu dorážku.

Po přestávce Dánové ze své první velké šance vyrovnali. V 56. minutě zacentroval Knudsen a nabíhající stoper Vestergaard tvrdou hlavičkou o zem nedal brankáři Koubkovi šanci.

Seveřané po přestávce přidali a český tým už se do zakončení nedostával tak jako v první půli. V závěru Dánové vystupňovali tlak a otočili skóre. Poulsenovu střelu ještě výborně vyrazil Koubek, ale v 84. minutě už se prosadil střídající Sisto. Domácí se ještě v závěru pokusili alespoň vyrovnat, ale gól střídajícího Trávníka neplatil pro ofsajd.

ČR - Dánsko 1:2 (1:0)

Branky: 35. Kadeřábek - 56. Vestergaard, 84. Sisto. Rozhodčí: Marciniak - Raczkowski, Musial (Pol.). ŽK: Knudsen, Vestergaard (oba Dán.). Diváci:
15 987.

ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Baránek (82. Jánoš), Hybš - Frýdek, Přikryl (62. Trávník), Petrák, Zmrhal, Krejčí (76. Skalák) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Dánsko: Busk - Knudsen, Vestergaard, Sörensen (25. Vigen), Scholz - Höjbjerg, Thomsen, Christensen - Falk (89. Berggreen), Fischer (57. Sisto), Poulsen. Trenér: Thorup.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

Brankář Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Petrák: Škoda, vstup do turnaje byl pro nás důležitý
Video se připravuje ...

Kapitán Dánů Vestergaard: Ve druhé půli jsme ukázali svou pravou tvář
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Dánsko 4 2 0 2 5:8 6
2. Německo 4 1 2 1 5:7 5
3. Česko 3 1 1 1 6:3 4
4. Srbsko 3 0 1 2 1:7 1

Jediný střelec českého týmu obránce Pavel Kadeřábek.
Jediný střelec českého týmu obránce Pavel Kadeřábek.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud