1. srpna 2011 • 22:28

Expert Kotal po finále: Škoda! Úspěch byl blízko

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se ctí a ve stylu, kterým prošli celý turnaj, zvládli čeští fotbalisté finále mistrovství Evropy do 19 let. To tvrdí Václav Kotal, trenér Hradce Králové a blízký přítel české reprezentace Jaroslava Hřebíka. „Asi rozhodla lepší efektivita Španělů. Byla obdivuhodná,“ tvrdí Kotal.



Čeští mladíci drželi dlouho favorizovaného soupeře na distanc, a když se díky individuální akci Ladislava Krejčího ujali vedení, Španělé viditelně znervózněli.

„Naši útočníci od začátku zavírali stopery, kteří obvykle zakládají španělské útoky, takže se soupeři museli uchylovat ke dlouhým nákopům. I když to bylo pro naše kluky určitě náročné na kondici, vydrželi to téměř celou normální hrací dobu,“ vyzdvihuje Václav Kotal.

Bohužel čtyři minuty před koncem normální hrací doby Španělé vyrovnali.

„To byla velká škoda, protože ta trefa je vrátila do hry. Byl to přitom velmi šťastný gól, padl po odraženém míči a tečované střele,“ lituje hradecký kouč.

Svěřenci Jaroslava Hřebíka šli do vedení i podruhé, tentokrát v prodloužení, ale nakonec padli 2:3.

„Vyrovnané utkání rozhodla asi efektivita Španělů. Byla obdivuhodná. Přitom pro nás byl úspěch stoprocentně blízko, kluci hráli dobře a dvakrát vedli. Ale za to si nic nekoupíme. Střel měli Španělé víc než my, dalo se čekat, že z takové kvantity se urodí i nějaká kvalita a efektivita,“ soudí Kotal.

Zklamaní čeští fotbalisté
Zklamaní čeští fotbalisté

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud