2. srpna 2011 • 10:45

TOP 5 největších nadějí aneb Hřebíkovy stříbrné děti

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na právě skončeném šampionátu fotbalistů do 19 let zaujali dokonalým týmovým pojetím a hlubokou poklonu zaslouží všichni. Členové stříbrného týmu mají před sebou velkou perspektivu. Kdo z mladých Čechů by se měl ve velkém fotbale prosadit nejdřív?



1. LADISLAV KREJČÍ

záložník

Ladislav Krejčí šokoval španělskou obranuFoto EPA

Ve finále předvedl mladý sparťan s figurou Ludvy Homolky životní výkon. Jeden gól dal, na druhý přihrál, vydržel presovat celých sto dvacet minut. Fantazie! Ne náhodou subtilní levák patří už třetí sezonu do A týmu Sparty a vážný zájem o něj projevuje PSV Eindhoven.

2. TOMÁŠ PŘIKRYL

Tomáš Kalas (vpravo) si na tréninku stříhá s Tomášem Přikrylem Tomáš Kalas (vpravo) si na tréninku stříhá s Tomášem PřikrylemFoto Barbora Reichová (Sport)
útočník

Český Lionel Messi. Božského Argentince připomíná postavou, rychlostí i výjimečnou technikou. Nejlepší střelec českého týmu (3 branky) se řítil do šance i ve finále, jenže ho zastavili rozhodčí kvůli vymyšlenému ofsajdu. Tak zůstal vrcholem olomouckého štírka gól proti Řecku.

3. TOMÁŠ KALAS

obránce

Kalas v držení španělských hráčůFoto Barbora Reichová (Sport)

Všimli si toho i komentátoři anglického Eurosportu. „Opět ten blonďatý mop,“ žasli, když stoper Chelsea odhlavičkoval z vápna další balon. Benjamínek mužstva prohrál ve finále jediný hlavičkový souboj – a hned z toho byl španělský gól na 2:2. Olomoucký odchovanec nicméně patřil k hlavním hvězdám turnaje.

4. ADAM JÁNOŠ

Jánoš uniká MoratoviFoto Barbora Reichová (Sport)
záložník

Prototyp moderního středního záložníka, dva v jednom. Umí dopředu i dozadu, pokryje obrovský prostor. Syn tragicky zesnulého ligového gólmana zaujal čtením hry, čistými skluzy i vynikajícími pasy na dlouhou vzdálenost. Škoda, že se neujala některá z jeho dalekonosných střel, gól by si zasloužil.

5. PATRIK LÁCHA

útočník

Lácha posílá Čechy znovu do vedeníFoto Barbora Reichová (Sport)

Žolík na konec. Teplický útočník se pohyboval na rozhraní mezi základní sestavou a lavičkou náhradníků, přesto stačil dávat důležité góly. Ten první vlastně už v kvalifikaci proti Izraeli, bez něj by mladí Češi do Rumunska vůbec nejeli. Na šampionátu se bojovník se slibnou figurou blýskl dalekonosnou bombou do sítě Irska i pohotovou trefou proti Španělsku.

Zklamaní čeští fotbalisté
Zklamaní čeští fotbalisté

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud