28. října 2015 • 14:29

Fotbalová sedmnáctka sfoukla Gibraltar 9:1 a postupuje do další fáze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 17 let postoupili do druhé fáze kvalifikace o mistrovství Evropy. V základní skupině po domácím Lichtenštejnsku porazili i Gibraltar vysoko 9:1 a zajistili si jedno ze dvou postupových míst. V závěrečném utkání se střetnou s Chorvatskem o vítězství ve skupině.



Svěřenci Aleše Čvančary sehráli proti Gibraltaru výborný první poločas, ve kterém nastříleli sedm branek za 35 minut. Tři góly dal plzeňský útočník Martin Graiciar, který už ve druhé minutě otevřel skóre. Další dvě branky přidal sparťanský záložník Richard Sedláček. Češi vyslali na branku 17 střel a slavili jasné vítězství znamenající postup.

Druhá fáze kvalifikace se bude losovat 3. prosince v Nyonu. Týmy budou rozděleny do osmi skupin, z nichž vítězové a sedm nejlepších týmů na druhých místech postoupí na šampionát, který bude v květnu příštího roku hostit Ázerbájdžán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud