30. září 2008 • 05:32

Irák si kvalifikaci MS nezahraje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Irák neuspěl s odvoláním k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS, aby byl na úkor Kataru dodatečně zařazen do kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010.



Iráčané podle agentury AP promeškali odvolací lhůtu o jedenáct dní, protože pozdě zaplatili poplatek 3000 švýcarských franků (asi 47 tisíc korun).

Iráčané se rozhodli odvolat poté, co za Katar nastoupil v březnovém utkání úvodní části asijské kvalifikace s Čínou brazilský rodák Emerson.

Devětadvacetiletý fotbalista v minulosti startoval v brazilském týmu do 20 let pod jménem Marcio Passos De Albuquerque. FIFA sice hráčům povoluje měnit občanství, nemohou však reprezentovat víc zemí.

Iráku se nelíbilo, že FIFA potrestala pouze Emersona a nekontumovala zápas ve prospěch Číny. Prohra Kataru 0:3 by totiž do další fáze kvalifikace posunula úřadující asijské šampiony.

Podle FIFA byl Katar v aféře nevině, protože ho Emerson oklamal falešnými dokumenty.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud