13. října 2008 • 13:13

Jankulovski: Je nejvyšší čas v kvalifikaci zabrat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté mají nejvyšší čas zlomit nepříznivý vývoj kvalifikace o účast na mistrovství světa. Levý reprezentační obránce vnímá vážnost situace.



Po sobotní prohře v Polsku je čeká ve středu další duel se Slovinskem a podle obránce Marka Jankulovského nastal čas začít sbírat body, které by v konečném součtu přinesly očekávaný postup na šampionát.

Fotbalista to řekl na dnešním pražském setkání s novináři před odjezdem do Teplic, kde se tým bude připravovat až do středečního duelu.Jankulovski sobotní porážku v Chorzówě ani neomlouval.

"Byli jsme horší než soupeř. Nedokázali jsme se mu vyrovnat především v agresivitě, přestože v našich silách určitě je takové zápasy vyhrávat. Pevně věřím, že to co nejdříve dokážeme," uvedl obránce, který si z Polska přivezl lehké svalové zranění.

"Ale do středy budu určitě v pořádku," ubezpečil.
Národní tým se dostal do krize, kterou ještě nezažil. Jankulovski ale věří, že ji dokáže rychle překonat.

"Máme dobré hráče, dokážeme ze sebe vyždímat co nejvíce, abychom to zlomili. Samozřejmě bez tří chybějících záložníků to máme složitější, ale vyrovnat se s tím musíme," připomněl, kde je aktuálně největší slabina národního týmu.

Češi prý neudělali v sobotu všechno, aby Poláky více pozlobili.

"O agresivitě jsem už mluvil, na jejich straně byla i skvělá atmosféra, ale my musíme jít na hranici svých možností. A hlavně musíme být při své hře odvážnější," říkal dnes Jankulovski, který nechtěl příliš mluvit o tom, v jakém duchu se odehrávalo nedělní setkání mužstva.

"Byli tam úplně všichni, každý si mohl říct, jaký má názor. Věřím, že to pomohlo, abychom ve středu se Slovinskem zabrali," tvrdil Jankulovski.

Bude to ale podle něj poměrně složité.

"Slovinci mají sedm bodů ze tří utkání, v Polsku dokonce dokázali remizovat. Proto jejich největší výhodou bude psychické rozpoložení - přijedou s čistou hlavou, mohou zde jen překvapit, zatímco pro nás to je klíčový zápas. Pokud ale dokážeme ve zbývajících dvou letošních zápasech získat šest bodů, jsme znovu ve hře a současnou ztrátu smažeme," míní jednatřicetiletý fotbalista.

Odmítá spekulace, že hráči již nemají takový hlad po úspěchu, protože většina z nich hraje ve špičkových klubech a s reprezentací už hodně zažila.

"To není pravda, motivace má každý dost a dost. Hrát na mistrovství světa je svátek pro každého, nemluvě o tom, že pro některé z nás to je poslední šance v kariéře. Hlad po úspěchu nám nechybí a věřím, že to potvrdíme i na hřišti."

Jankulovski navíc doufá, že český tým bude mít ve středu na Stínadlech dostatečnou diváckou podporu.

"Teď se ukáže pravý český fanoušek, který to myslí s naším fotbalem dobře. Rád bych, aby byla na stadionu pořádně bouřlivá atmosféra a diváci nás podpořili, budeme to potřebovat," přeje si podle startů druhý nejzkušenější hráč výběru Petra Rady.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud