Jonáš Bartoš
8. dubna 2009 • 17:43

Kováč: Ta večeře byla hloupost

Autor: Jonáš Bartoš, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radoslav Kováč s Radkem Matějovským patří mezi šest potrestaných hříšníků, které dnes Výkonný výbor ČMFS vyloučil z reprezentace. "Asi byla chyba, že jsme do baru šli," přiznávají oba hráči.



Radoslav Kováč sice rozhodnutí svazu respektuje, zároveň se ostře ohradil proti bulvárním spekulacím okolo údajného divokého mejdanu českých fotbalistů.

"Možná byla hloupost, že jsme po zápase šli na večeři, ale rozhodně jsme tam nic neslavili ani nebyl nikdo opilý. Nemám se za co omlouvat. Je mi líto akorát mé rodiny, která to, co se děje okolo, musí snášet," uvedl devětadvacetiletý hráč pro deník Sport.

0tázku případného návratu do reprezentace, za kterou doposud odehrál 29 zápasů, zatím Kováč komentovat nechtěl.

Účasti na pozápasovém večírku lituje i Marek Matějovský.
"Mrzí mě to, bohužel jsem byl v nesprávném čase na nesprávném místě," uvedl sedmadvacetiletý hráč.

Marek Matějovský Marek MatějovskýFoto Sport - Barbora Reichová


"Hrát za reprezentaci pro mě byla vždycky velká čest, národnímu týmu jsem se vždycky snažil odevzdat maximum," dodal Matějovský.

I záložník Readingu opstře odmítl informace bulváru,
podle nichž měl údajně strávit část noci po utkání v dámské společnosti v hotelu Praha.

"V podstatě se ztotožňuji s tím prohlášením Tomáše Ujfalušiho. Ohrazuji se proti tomu, že bych měl strávit noc ve společnosti nějaké dívky, to vůbec není pravda. To, co se rozpoutalo v Čechách a v českých médiích, nemá obdoby," řekl Matějovský.


Spolu s Kováčem a Matějovským byli z kádru reprezentace vyřazeni ještě Tomáš Ujfaluši, Milan Baroš, Martin Fenin a Václav Svěrkoš.

Ujfaluši, který ve funkci kapitána zastupoval Tomáše Rosického, se reprezentace vzdal už v úterý. Svěrkoš s Feninem odmítli vzniklou situaci komentovat.

Pro šestici hráčů se stal osudným večírek po prohraném kvalifikačním utkání se Slovenskem. Podle vedení svazu fotbalisté hrubě porušili pravidla, která by měli reprezentanté dodržovat.

Pro vyloučení hráčů z reprezentace se jednohlasně vyslovilo všech dvanáct členů Výkonného výboru ČMFS.


"Řešilo se jen to, jestli mají být hráči vyřazeni jen do nějakého data, nebo bez něj. Nakonec převážila druhá varianta," řekl předseda svazu Pavel Mokrý.

Fotbalisté se v minulých dnech hájili tím, že na večírek, kde podle bulvárního tisku byly i prostitutky, vyrazili až po skončení reprezentační akce.

"Ale každý reprezentant má ve smlouvě, jak se má chovat na veřejnosti," prohlásil Mokrý, který se svými kolegy od fotbalistů nedostal žádné vysvětlení. "Fotografie, které byly v médiích, jsou ale všeříkající," dodal předseda svazu.


Reprezentaci zasáhl podobný skandál už před dvěma lety, kdy fotbalisté v hotelu Praha bouřlivě slavili Ujfalušiho narozeniny po prohře v kvalifikačním utkání s Německem.

Tehdy tým dostal pokutu jeden milion korun, nyní svazové vedení přikročilo k vyloučení hráčů z týmu. Tentokrát bylo odvoláno kompletní vedení reprezentace včetně realizačního týmu. "Rozdíl je v tom, že šlo už o opakované provinění," uvedl Mokrý.

Zda nekompromisní přístup svazu vůči chování hráčů reprezentaci prospěje, ukáží následující týdny. Jisté je jen to, že takové zemětřesení národní tým dlouho nezažil..


deník Sport Ve čtvrtečním deníku Sport najdete:
» celý rozhovor s Radoslavem Kováčem

O čem mluví:
» Jak přistupovali hráči k reprezentaci?
» Jaký je jeho názor na údajný bujarý večírek českých fotbalistů?
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud