3. června 2009 • 17:28

Sparta na mě nemá peníze, tvrdí Hubník

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po boku Tomáše Řepky podává vynikající výkony, které jej vynesly do národního týmu. Přesto si Roman Hubník nemyslí, že ve Spartě zůstane. V zimě mu končí hostování, jež Letenští nedokáží proměnit v trvalý přestup.



Hubník patřil k nejlepším hráčům české ligy už před odchodem do Ruska, jenže tamní vysedávání na lavičce mu nesvědčilo.

A sparťanské hostování přišlo jako na zavolanou.

"Je dobře, že jde o roční hostování. Jsem rád, že pravidelně hraju, a věřím, že to mé budoucnosti jen prospěje," svěřoval se vytáhlý obránce na dnešním jabloneckém setkání fotbalových reprezentantů s novináři.

I páteční start v reprezentačním dresu může jeho klub přesvědčit, že by měl hrát častěji. A Hubník se vůbec nebrání tomu, že by v moskevském dresu znovu nastupoval. Nevěří totiž tomu, že by ho Sparta mohla případně vykoupit.

"Podmínky transakce by asi byly pro české kluby nesplnitelné," je si vědom toho, že na Letné asi za pár měsíců skončí.

Ale na národní tým se moc těšil.

"Není pravda, že se tu sešla parta neznámých kluků. Většina z nás nedávno působila v jednadvacítce a těch pár zkušenějších hráčů tomu jen přispěje," míní fotbalista, který si dá startem proti Maltě ideální dárek k sobotním 25. narozeninám. Považuje jej za vrchol kariéry, stejně jako většina týmu.

Hubník, Sedláček, Homoláč
Hubník, Sedláček, Homoláč

Atmosféra v národním týmu se mu líbí, vždyť i trenér František Straka se snaží, aby se hráči nenudili.

"Navíc se včera aktivně zapojil do hry a pak musel spolu s námi ostatními popřát soupeři dobrou chuť. Ale dnes už to bylo trochu vážnější, věnovali jsme se soupeři a na odpoledním tréninku si máme ukázat, co budeme hrát. Nechtěli bychom se přizpůsobit tomu, s čím přijede soupeř," vysvětlil Hubník, podle kterého se za tři dny přípravy nedá moc sehrát.

"Ale po pár minutách utkání se to určitě bude lepšit, zvykat si nebudeme dlouho," věří sparťanský stoper.

A doufá, že pokud se na hřiště dostane, pak ve své hlavní roli ve středu obrany. Ne jako defenzivní záložník, jak se představil v posledních dvou ligových kolech v rudém dresu.

"Necítil jsem se tam zrovna nejlépe. Míče létaly kolem mě, moc jsem se nestačil zapojit do hry," připustil, že v záložní řadě se necítí zcela svůj.

Stejně jako jeho spoluhráči ale i on věří, že na hřišti bude domácí tým v Jablonci kralovat. Výhodou Hubníka a spol. navíc je, že oproti jiným zápasům všichni nováčkové ušetří za zápisné.

"Zatím jsem nezaslechl, že by to někdo vybíral. Není tu asi nikdo, kdo by se o to postaral," vtipkoval Hubník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud