14. července 2009 • 18:07

Hašek rozděloval reprezentační kompetence

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové vedení české fotbalové reprezentace má za sebou první schůzku. Hlavní trenér Ivan Hašek si se svými asistenty rozdělil kompetence a úkoly, dal dohromady širší nominaci pro srpnovou přípravu s Belgií a navrhl také složení realizačního týmu.



To ale zveřejní až po případném schválení výkonném výborem ČMFS, který bude zasedat za týden v úterý 21. července.

Zleva Jan Stejskal, Luděk Klusáček, Ivan Hašek, Karel Brückner a Michal Bílek
Zleva Jan Stejskal, Luděk Klusáček, Ivan Hašek, Karel Brückner a Michal Bílek


Když minulý týden Hašek oznámil, že si k funkci předsedy fotbalového svazu vzal i pozici hlavního trenéra reprezentace, dopředu avizoval, že hodně bude spoléhat na své kolegy, především pak asistenty Michala Bílka a Luďka Klusáčka, či poradce Karla Brücknera. S nimi se všemi se dnes poprvé sešel v sídle svazu na pražském Strahově a rozdělil úkoly, které budou mít na starosti.

Jak se zdá, nejvíce kompetencí i zodpovědnosti dostane po Haškovi právě Bílek. "Bude mít na starosti společně se mnou vedení tréninků, koučování zápasů a celkově přípravu, kolega Klusáček se bude věnovat analýze soupeřů, technické stránce zabezpečení věci včetně podkladů pro sledování, pan Brückner zase bude organizovat pozorování našich hráčů v zahraničí," uvedl Hašek základní okruh úkolů.

Zleva trenér reprezentace a předseda Ivan Hašek, poradce Karel Brückner Zleva trenér reprezentace a předseda Ivan Hašek, poradce Karel BrücknerFoto Pavel Mazáč SPORT


Schůzky se navíc zúčastnili i trenér gólmanů Jan Stejskal a také staronový technický vedoucí Jaroslav Dudl, který zatím bude muset zastat i úkoly, které bude mít v budoucnu na starosti manažer národního týmu. Nic se prý nemění na tom, že nabídku na tuto funkci má Vladimír Šmicer, který však zatím váhá, zda kvůli tomu ukončí aktivní kariéru.

Vedle rozdělení úkolů se dnes realizační tým shodl i na jménech dalších členů, tedy masérech, lékařích, kustodech či tiskovém mluvčím. "Jejich jména ale zveřejníme až poté, co je schválí výkonný výbor," vysvětlil Hašek.

Šéfové reprezentace si určili také okruh 50 hráčů, které budou pozorovat. Do zahraničí na příslušné kluby už nyní míří širší nominace, jak vyžaduje předpis FIFA. "Teď to jsou ale jen jména pro naši práci, možná že některé hráče nebude vhodné povolat, protože budou mít až příliš náročný program. Tím myslím třeba Jana Kollera, kterého bychom přitom rádi viděli na zbylé zápasy kvalifikace mistrovství světa," uvedl reprezentační trenér, který oznámí užší nominaci 6. srpna.

Po jeho boku před novináře dnes usedli i Bílek a Klusáček a zvlášť pro Bílka, který dosud plnil roli hlavního klubového trenéra v Kostarice, Blšanech, Teplicích, Plzni, Spartě a Ružomberoku, bude role netradičního asistenta něčím zcela novým. "Samozřejmě to je jiná práce než každodenní styk s hráči, ale už se na to moc těším. Budu se podílet na řadě věcí, trénincích, koučování i pozorování," liboval si Bílek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud