3. září 2009 • 12:12

České šance: Proti Slovensku jde o hodně. Co když nevyhrajeme?

Autor: val
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou reprezentaci čeká nejdůležitější duel roku, zápas se Slovenskem. Nabízí se několik variant vývoje české kvalifikační skupiny a ty nejsou příliš optimistické: V sobotu půjde skutečně o všechno!



Tři varianty v utkání se Slovenskem:
A. Češi vyhrají
B. Češi remizují
C. Češi prohrají


Přímý postup na MS v Africe 2010 :

A. Češi vyhrají
Pokud se jim podaří zdolat i slaboučké San Marino, tak pak při souhře těchto okolností si mohou zajistit přímý postup:
1. Musíme vyhrát i zbývající dvě utkání a získat tak 20 bodů.
2. Slováci v zápasech se Severním Irskem, Polskem a se Slovinskem nesmí dosáhnout na více než 5 bodů.
3. Slovinsko musí v některém ze svých třech posledních zápasů zaváhat. Pokud se tak nestane a třikrát vyhraje, budeme muset spoléhat na skóre, které momentálně hraje výrazně proti nám.
4. Vzhledem k tomu, že při rovnosti bodů rozhoduje celkové skóre, tak bude důležitý i zápas se San Marinem, kde nepůjde pouze o vítězství, ale především o vylepšení skóre, každý gól může být tím rozhodujícím.

B. Češi remizují
Postup z 1. místa se bude pro Čechy rovnat zázraku. I když vyhrají zbylé tři zápasy, museli by spoléhat na to, že Slovensko už nedokáže zvítězit ani jednou. Navíc by ztráceli i na další tři konkurenty a k přímému postupu by tak potřebovali zakolísání jak Severního Irska, tak Slovinska i Polska.

C. Češi prohrají
První místo už nelze uhrát.

Postup na MS přes baráž:
Museli bychom skončit na druhém místě a ani to by nám nedávalo jistotu účasti v baráži. Do té jde pouze 8 z 9 nejlepších týmů z druhých míst. Pokud Češi na druhém místě nakonec skončí, tak vzhledem k jejich bídnému vstupu do kvalifikace, by klidně mohli být právě tím devátým nepostupujícím. Také se tým nemusí dostat mezi čtyři nasazené týmy a v utkáních o všechno může narazit třeba na silnou Francii.

A. Češi vyhrají
K baráži budeme zase o něco blíže. Dotáhneme se na Slovince a případnou baráž už budeme mít ve vlastních rukou. Samozřejmě za předpokladu, že porazíme severní Irsko a Polsko. Pokud někdo z našich soupeřů zaváhá, budeme si moci dovolit nějaký bod i ztratit.

B. Češi remizují
Postup do baráže by byl stále hodně reálný. Například pokud nastane tato situace: Češi vyhrají zbylé tři zápasy, Severní Irsko prohraje v Polsku a Slovinci nezvítězí na Slovensku. Ale variant existuje celá řada.

C. Češi prohrají
Šance na baráž bude stále žít. Češi však budou muset spoléhat na pomoc jiných. Pokud všechna zbylá utkání skupiny (s výjimkou duelu San Marino – Slovinsko) skončí výhrami domácích a my zbytek utkání vyhrajeme, tak si baráž zahrajeme.

Zklamání a ostuda:
Češi porazí pouze San Marino a v ostatních utkáních padnou nebo budou remizovat. Skončí tak na 5. místě tabulky s ohromnou ztrátou na své rivaly ze skupiny.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud