24. července 2018 • 11:40

Özila se zastal agent i přítelkyně: Šéf Bayernu je mimo! Jsem s tebou, lásko!

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spoustu emocí vyvolal v Německu náhlý konec Mesuta Özila v reprezentaci. Záložník Arsenalu si vyslechl ostrou kritiku třeba od šéfa Bayernu Mnichov Uliho Hoenesse, hromadně se k jeho odchodu z národního týmu vyjadřovali i tamní politici. Agent devětadvacetiletého fotbalisty Erkut Sogut se ale svého klienta zastal. „Hoeness se jen snaží odvést pozornost od skutečného problému – rasismu a diskriminace v Německu,“ uvedl Sogut. A na Özilově straně je také jeho přítelkyně, turecká miss z roku 2016.



Všechno začalo v květnu, kdy se Özil se spoluhráčem Ilkayem Gündoganem setkal s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Internet pak obletěla jejich společná fotografie, za níž se oba hráči s tureckými kořeny v Německu dočkali hlasité kritiky. Özil si pak v očích fanoušků pohoršil ještě víc po mistrovství světa, kde Němci jako obhájce titulu po špatných výkonech překvapivě vypadli už v základní skupině.

Celá aféra přiměla technického hráče dát reprezentačnímu dresu sbohem, což o víkendu oznámil na sociálních sítích. „S těžkým srdcem končím - kvůli rasismu a nedostatku respektu. Jsem Němec, jen když se vyhrává, když se prohrává, jsem imigrant,“ napsal Özil a jmenovitě zkritizoval i předsedu tamního svazu Reinharda Grindela.

Předseda Bayernu Mnichov Uli Hoeness ale pro jeho vysvětlení neměl pochopení. „Několik let hrál strašně, formu měl naposledy před MS 2014. A mizerné výkony se teď rozhodl schovat za tuhle fotku,“ nebral si servítky šéf bavorského velkoklubu. „Když jsme hráli proti Arsenalu, tak jsme se na něj vždycky zaměřili, on byl soupeřova slabina,“ doplnil ještě.

Do mediální přestřelky se teď přidal i Özilův agent Erkut Sogut, který se k celé věci vyjádřil pro server goal.com. A logicky se postavil na stranu svého klienta. „Komentáře pana Hoenesse jsou úplně mimo, s fotbalem nemají vůbec nic společného. Snaží se jen odvést pozornost od skutečného problému, kterým je rasismus a diskriminace v Německu. Ta se v německé společnosti dennodenně objevuje,“ prohlásil Sogut.

V jednom tureckém městě nahradili směrovku s Özilovou fotografií v německém dresu jeho fotografií s tureckým prezidentem
V jednom tureckém městě nahradili směrovku s Özilovou fotografií v německém dresu jeho fotografií s tureckým prezidentem

„Jak Mesut řekl ve svém prohlášení, souhlasí s přiměřenou a spravedlivou kritikou svých výkonů. Ale Hoeness pro svá přehnaná tvrzení ani nemá žádné důkazy, statistiky jsou přitom jasné. 23 gólů, 40 asistenci a pětkrát nejlepší německý hráč roku – z toho třikrát až po roce 2014,“ poukázal agent na Özilovu bilanci v národním týmu.

Německý ofenzivní záložník podle něj přitom i na letošním světovém šampionátu vytvořil v průměru na jeden zápas více šanci, než kdokoliv jiný. „Pokud je Mesut tak špatný hráč, co názory Joachima Löwa, Arsene Wengera nebo Josého Mourinha ? To jsou tři elitní manažeři a všichni jej označují za jednoho z nejlepších fotbalistů na své pozici. Je směšné, když si Hoeness myslí, že je kvalifikovanější k posuzování jeho schopností než tihle lidé,“ podotkl Sogut.

Hoeness nařkl Özila i z toho, že v podstatě nechodí do osobních soubojů, což se agent také snažil vyvrátit. „Na MS 2014 i EURO 2016 Özil vyhrál více než 65 procent osobních soubojů na zápas, v řadě utkání byl nejdůležitějším hráčem Německa,“ argumentoval Sogut v obsáhlém vyjádření.

Podle něj jsou Hoenessovy poznámky nepodložené a umožňují, aby se o Özilovy dál šířily lži. „Nebudeme dál ztrácet čas a energii mluvením o něčem, o čem zjevně nic nevíte. Nejenže je to hanba pro vás, ale také pro německý fotbal a tamní obyvatele,“ uzavřel agent svůj projev na obranu záložníka Arsenalu.

A Özila se před kritikou na sociálních sítích zastala i jeho přítelkyně Amine Gülseová. Úspěšná modelka a Miss Turecko 2016 přidala na svůj instagramový profil společnou fotografii z dovolené se stručným popiskem: „Vždycky budu s tebou, jsem na tebe pyšná, lásko.“

Her zaman yanındayım, seninle gurur duyuyorum aşkım❤️🙏🏼

Příspěvek sdílený Amine Gülşe (@gulseamine),Čec 22, 2018 v 3:17 PDT

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud