28. listopadu 2022 • 22:40

Euforická oslava, ale... Gól pro Bruna? Ronaldo se ironicky rozesmál

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odveta za osmifinále mistrovství světa v Rusku se Portugalsku povedla. Čtyři roky stará havárie s Uruguayí (1:2) je definitivně minulostí. V Kataru dominovali dva chlápci – Ronaldo a Bruno Fernandes, střelec dvou branek. Mužstvo dovedli k vítězství 2:0 a postupu do osmifinále. Naopak jihoamerický tým si bude muset postup vystřílet v pátek proti Ghaně.



Zajímavé scény byly k vidění už před zápasem. Do tiskového střediska čarokrásného Lusail Iconic Stadium dorazil někdejší vynikající uruguayský útočník Diego Forlán. Na první pohled sympaťák, rozdával úsměvy na všechny strany, Uruguayi zcela logicky věří na postup. Tip na Portugalsko? Remíza! Omyl, kanonýre…

Veškeré události se samozřejmě točily okolo CR7. Fotbalový génius přiběhl na rozcvičku jako jeden z prvních, s úsměvem na tváři hned běžel k portugalskému kotli a zdravil fanoušky. To je Ronaldův typický zvyk. Stejně se zachoval i v nedávném zápase s Českem v Edenu. Tehdy dokonce zatleskal domácím fanouškům.

V katarské výhni mu na levém uchu plandala náušnice s křížkem. Celý stadion – vyjma fanoušků v bledě modrých dresech - bouřil, když při rozcvičce pálil na bránu. A těsně před samotným začátkem? Z devadesáti procent času, když byli hráči v útrobách před nástupem, zabírala kamera jen Ronalda. Jeho soustředěný obličej se promítal na obrovských obrazovkách. A lidé zářili štěštím…

Důvody měli i při utkání. Hlavní aktér katarského večera začal doslova geniálním způsobem. Portugalsko vhazovalo kousek za půlkou, konkrétně Nuno Mendes, dvacetiletý mladík z PSG. Ronaldo se chytře schoval za obranu, až téměř k brankové čáře. Těžko říct, co se v tu chvíli honilo hlavou zadákům Uruguaye, že globální ikonu nechali bez povšimnutí.

Každopádně Mendes propnul tělo do luku a balon snad padesátimetrovým hodem vyslal přímo k Ronaldovi. Ten ramenem, doslova božsky, vyostřil akci na Williama Carvalha. Škoda, že právě k němu… „Šestka“ Betisu není střelec ani náhodou. A taky, že ne. Volej poslal vysoko nad břevno.

SESTŘIH: Portugalsko - Uruguay 2:0. Bruno Fernandes sahal po hattricku
Video se připravuje ...

Ronaldo i nadále bavil. Po jednom z driblinků rozpustile mrknul na unešené diváky. Přímým kopem trefil zeď a před poločasem ukázal fantastický timing ve vápně. Jenže největší šanci měla Uruguay. Rodrigo Bentancur však tanec portugalskou obranou zakončil střelou do vyběhnutého Dioga Costy. 

Po pauze přišlo to, na co všichni čekali. Ronaldo (téměř) skóroval! Naskočil si na centr Bruna Fernandese a míči pomohl doputovat k tyči konečky vlasů. Pozor, tak ne. Gól byl po chvilce připsán bývalému dnes již kolegovi z Manchesteru United. Na obrazovce nejdříve svítil coby střelec branky CR7, po chvilce bylo autorství přisouzeno Fernandesovi. Ronaldo se podíval nahoru k jedné z obrazovek a poněkud ironicky se rozesmál.

Smůla pro něj! Desátou na branku na mistrovství světa si nepřipsal. Přesto jeho pohyb sehrál klíčovou úlohu, absolutně jím zmátl gólmana Sergia Rocheta. V mixzóně byla „teč-neteč“ velkým tématem. Když dostal Bernardo Silva od novinářů dotaz, jestli už si kluci autorství branky vyřešili, rázně zasáhl tiskový mluvčí. „Zbytečná otázka. Platí to, co napsal rozhodčí a co je v oficiálních statistikách.“ Střelcem je tedy Fernandes, jenž má po dvou duelech bilanci 2+2.

Když Portugalsko kopalo v nastavení penaltu za ruku, Ronaldo už byl deset minut na lavičce. Druhou trefu v utkání tak zapsal Bruno, nejlepší muž utkání. V útrobách stadionu Lusail byl nicméně nejžádanější osobou klasicky CR7. Všichni jeho spoluhráči prošli kolem žurnalistů (třeba Rafael Leao nebo Ruben Neves i mluvili) po klikaté vyznačené cestičce za zábradlím a zamířili do autobusu, kapitán nikoliv. Po necelých dvou hodinách to média začala vzdávat a smířila se s tím, že Ronaldo zmizel tajným únikovým východem. „Už nikdo nepřijde,“ sdělil mluvčí.

Portugalsko Vše o klubu ZDE

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Již. Korea 3 1 1 1 4:4 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2:2 4
4. Ghana 3 1 0 2 5:7 3

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud