27. května 2011 • 09:19

Na Kirin Cupu čeká Čechy i Necidův spoluhráč Honda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci fotbalistů Japonska na Kirin Cup, kde startuje i česká reprezentace, nechybí největší hvězda Keisuke Honda z CSKA Moskva. Italský trenér Alberto Zaccheroni se naopak musí obejít bez záložníka Šindžiho Kagawy z týmu německého mistra Dortmundu, který se zotavuje po operaci zlomené nohy.



Japonsko na turnaji odehraje první oficiální zápasy po ničivém březnovém zemětřesení. Nejprve se utká 1. června s Peru a o šest dní později s českým výběrem, ve kterém je i Hondův spoluhráč z CSKA Tomáš Necid.

"Jsou to pro nás důležité zápasy, protože do začátku kvalifikace mistrovství světa nám zbývají tři utkání," citovala Zaccheroniho agentura Reuters. "Oba zápasy nás zocelí. Peru i Češi hrají agresivně a tvrdě," dodal.

Zaccheroniho tým se měl na Kirin Cupu původně připravovat na mistrovství Jižní Ameriky. Kvůli problémům po katastrofě v Japonsku se však z turnaje, kde měl startovat jako host, odhlásil.

Nominace:
Brankáři: Eidži Kawašima (Lierse/Belg.), Masaki Higašiguči (Niigata), Šusaku Nišikawa (Hirošima).
Obránci: Jasujuki Konno (FC Tokio), Juzo Kurihara (Jokohama), Masahiko Inoha (Kašima), Juto Nagatomo (Inter Milán/It.), Tomoaki Makino (Kolín n. R./Něm.), Mičihiro Jasuda (Vitesse Arnhem/Niz.), Acuto Učida (Schalke/Něm.), Maja Jošida (Venlo/Niz.).
Záložníci: Jasuhito Endo (Gamba Ósaka), Makoto Hasebe (Wolfsburg/Něm.), Kosei Šibasaki (Kawasaki), Rjota Moriwaki (Hirošima), Hadžime Hosogai (Augsburg/Něm.), Akihiro Ienaga (Mallorca/Šp.), Daigo Niši (Kašima).
Útočníci: Rjoiči Maeda (Iwata), Tadanari Lee (Hirošima), Kunimicu Sekiguči (Sendai), Šindži Okazaki (Stuttgart/Něm.), Keisuke Honda (CSKA Moskva/Rus.), Šinzo Koroki (Kašima), Takaši Usami (Gamba Ósaka).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud