2. srpna 2011 • 11:35

Reprezentace vyráží do Norska. My neštěstí přitahujeme, říká Šmicer

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za sebou míří česká fotbalová reprezentace do země, kde je momentálně sport zcela na vedlejší koleji. Po japonském turné poznamenaném zemětřesením nastoupí svěřenci Michala Bílka příští středu v Oslu, které se dosud nevzpamatovalo z řádění šíleného střelce Anderse Behringa Breivika.



„Trochu ta neštěstí přitahujeme,“ posteskl si reprezentační manažer Vladimír Šmicer při zveřejnění nominace.

Na tragické události, které zaplatilo životem na sedm desítek lidí, vedení české výpravy zareagovalo. Do Norska s týmem netradičně vyrazí i ochranka.

„Situaci v Norsku obecně sledujeme a víme, že tam panují bezpečnostní opatření na vyšší úrovni. Proto si bereme vlastní bezpečnostní síly, což normálně v případě přípravných zápasů neděláme,“ říká Vladimír Šmicer.

„Ale nebojíme se, že by měl být nějaký problém,“ dodává jedním dechem.

Očekává se, že úkol bodyguardů českého týmu bude víceméně formální.

„Po celou dobu budou spíše s námi, aby byli v případě potřeby k dispozici ke spolupráci s norskými složkami,“ vysvětluje bývalý reprezentant.

V Oslu nastoupí česká reprezentace ve středu 10. srpna ve 20:00 a zápas je generálkou na klíčový kvalifikační utkání ve Skotsku.

„Norové patří do prvního výkonnostního koše, je to velice kvalitní soupeř. Anglický styl jim sedí, z tohoto pohledu to pro nás bude velice dobrý test,“ soudí Šmicer.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud