14. října 2011 • 17:53

Weiss prý dostává 840 tisíc měsíčně. Vydělávám víc, zlobil se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Vladimír Weiss povede slovenské fotbalové reprezentanty i v další kvalifikaci. Na dnešní tiskové konferenci oznámil, že dodrží smlouvu, kterou má ještě na příští dva roky. Zopakoval však, že se na svém postu nehodlá držet násilím.



Weiss se zároveň omluvil za vulgární urážku novináře po kvalifikačním utkání s Ruskem, za kterou dostal od vedení svazu pokutu 10.000 eur (téměř 250.000 korun). "Chtěl bych se médiím a zvlášť tomu konkrétnímu novináři omluvit. Moje jednání bylo nevhodné a nekorektní, na postu reprezentačního trenéra bych se takto chovat neměl. Ale to jsem já, Vlado Weiss," řekl kouč.

Tiskovou konferenci ale Weiss svolal zejména kvůli informacím o svém platu, které se ve čtvrtek objevily v médiích. Podle magazínu Trend činí měsíční plat trenéra slovenské fotbalové reprezentace více než 34 tisíc eur (840.000 korun). Dalších 5000 eur údajně Weiss dostává za každý kvalifikační zápas a 3000 eur za přípravné duely.

"Nevadí mi zveřejnění financí, protože jsem nic neukradl. Naopak, do této republiky jsme přinesli peníze, které se tu zdaňují. Zveřejnění mého platu a mé smlouvy však vidím jako účelovou věc. Ty informace nejsou pravdivé, možná vás potěším, vydělávám víc," prohlásil Weiss.

Sedmačtyřicetiletý trenér upozornil, že o své budoucnosti hovořil s prezidentem svazu Jánem Kováčikem už před měsícem. Tehdy mu prý Kováčik vyjádřil podporu, stejně jako ve čtvrtek, když mu oficiálně udělil pokutu. Slovensko na ME 2012 nepostoupilo, v kvalifikační skupině skončilo čtvrté za Ruskem, Irskem a Arménií.

Weiss nevidí důvod, proč by nyní měl z postu reprezentačního trenéra odejít. Přitom bez práce by prý nezůstal. "Měl jsem i lukrativnější nabídky z Ruska nebo arabského světa. Ale já jsem zvolil trnitou cestu, protože chci pomoci slovenskému fotbalu," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud