Pavel Kalouš
28. ledna 2012 • 09:01

Vrba, nebo Chovanec? Slováci loví trenéra pro nároďák v Česku

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smlouva v Plzni mu vyprší až příští rok, navíc se o něj zajímají Slováci. Mohl by po EURO Pavel Vrba usednout na lavičku slovenského týmu? Jasněji může být už v úterý, kdy má šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik rozhodnout, zda odvolá kritizovaného trenéra Vladimíra Weisse.



Sešli se, jednali s ním a podle všeho o něj dál stojí. Spojení plzeňského kouče Pavla Vrby a slovenského národního týmu stále trvá. Dokud však na lavičce slovenské reprezentace sedí Vladimír Weiss, Vrbovo stěhování je nemyslitelné.

O Weissově osudu má být jasno do konce ledna, tedy do úterý. „Tento termín uvedl na začátku ledna sám šéf svazu Ján Kováčik. Takže svoje rozhodnutí by měl oznámit na začátku příštího týdne,“ říká redaktor deníku Šport Peter Šurin.

Výsledek Kováčikova rozhodnutí bude zajímat Plzeň a nepřímo i předsedu FAČR Miroslava Peltu. Právě oceňovaný expert Vrba by mohl být nejzajímavější náhradou za Michala Bílka.

„S nikým jsem nemluvil, na stole nic není. Pan Vrba má u nás smlouvu do roku 2013,“ kroutí hlavou majitel Plzně Tomáš Paclík.

Trenér Pavel Vrba byl jedním z pilířů plzeňského úspěchu v Lize mistrů.Foto Michal Beránek (Sport)
Ve hře je na Slovensku údajně ještě i bývalý generální sportovní manažer Sparty Jozef Chovanec. Za něho mají podle spekulací lobbovat majitelé vlivné finanční skupiny J&T, která vlastní letenský klub.

„Já už ale měsíc s nikým z fotbalu nemluvil, navíc jsem momentálně v zahraničí,“ odmítá jednání s Kováčikem Chovanec.

Podle Šurina je vzhledem k Vrbově smlouvě v Plzni právě Chovanec nejschůdnější variantou v případě, že Weiss padne. „Je bez smlouvy, bez závazků. Na druhou stranu si myslím, že slovenští fanoušci by mnohem radši přivítali Vrbu,“ uvažuje slovenský novinář.

Všechno teď má ve svých rukách Kováčik. Odvolá Weisse a pustí se do oficiálního jednání s kouči, kteří jsou spojeni s českou ligou? Pravděpodobnější variantou zůstává, že současného trenéra podrží. „Myslím si, že Weiss spíš zůstane,“ potvrzuje Šurin.

Důvod je stále stejný – vysoký plat Weisse. Ten se pohybuje kolem 34 tisíc eur měsíčně (867 tisíc korun), a pokud by se s ním Kováčik chtěl rozloučit, musel by Weisse vyplatit až do listopadu 2013. A to by slovenský svaz vyšlo téměř na závratných 20 milionů korun.

Kouč Pavel Vrba přihlíží prvnímu tréninku Plzně v roce 2012
Kouč Pavel Vrba přihlíží prvnímu tréninku Plzně v roce 2012


Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud