6. února 2012 • 00:12

Mali a Ghana jdou do semifinále, Tunisko vyřadil chybující gólman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nedělních vyrovnaných čtvrtfinálových zápasů na mistrovství Afriky postoupili fotbalisté Mali a Ghany. Až penaltový rozstřel posunul mezi nejlepší čtveřici týmů Mali, které zdolalo Gabon na pokutové kopy 5:4 poté, co zápas i po prodloužení skončil 1:1. Ghana vyřadila po vítězství 2:1 v prodloužení Tunisko, které doplatilo na chybu gólmana Maslúsího, jenž ve 101. minutě daroval gól Ayewovi.



V semifinále se ve středu střetnou Mali - Pobřeží slonoviny a Zambie - Ghana.

Čtyřnásobní afričtí šampioni Ghaňané šli do vedení v 10. minutě zásluhou kapitána Mensaha, jenž se vrátil do hry po zranění. Ještě v prvním poločase vyrovnal hlavičkou Chalífa.

V prodloužení pak Ayew využil hrubky brankáře Maslúsího, kterému vypadl míč z rukou po lehkém centru. Autora vítězné branky udeřil o pár minut později vztekle loktem Abdan Núr a byl vyloučen. Ghaňané mohou dál snít o tom, že navážou na dosud poslední triumf na africkém mistrovství z roku 1972.

Po sobotním vyřazení Rovníkové Guineji dnes skončil i druhý z pořadatelů turnaje Gabon.

O jeho porážce rozhodl v rozstřelu Keita, jediným neúspěšným penaltovým exekutorem byl domácí Aubameyang. Gabon byl přitom blízko úspěchu, o výhru v normální hrací době ho k velkému zklamání 40.000 diváků na stadionu připravil až v 85. minutě střídající Diabaté.

"Nebylo to snadné, ale jsme v semifinále. Nehráli jsme jako Barcelona nebo Brazílie, ale dřeli jsme, jak umíme," uvedl barcelonský záložník Seydou Keita.

Čtvrtfinále mistrovství Afriky ve fotbalu v Gabonu:

Gabon - Mali 1:1 (1:1, 0:0), na penalty 4:5 Branky: 55. Mouloungui - 85. Diabaté. Ghana - Tunisko 2:1 po prodl. (1:1, 1:1) Branky: 10. Mensah, 101. Ayew - 42. Chalífa. ČK: 109. Abdennúr (Tunisko).

Semifinálové dvojice: Mali - Pobřeží slonoviny, Zambie - Ghana.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud