6. března 2012 • 04:59

Šéf slovenského fotbalu Kováčik: Nevzdáváme to, Vrbu chceme!

Autor: Peter Šurin, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už už viděli slovenští fanoušci na lavičce národního týmu současného kouče Plzně Pavla Vrbu. Úřadující český mistr však svůj klenot vydat nehodlá. „Vrbu na Slovensko nepustíme,“ zní z úst představitelů současného třetího týmu ligy. Šéf slovenského fotbalového svazu Ján Kovačik se však nehodlá zdát bez boje. „Nadále budeme usilovat o dohodu,“ říká.




„Pavel Vrba je nejlepší trenér, logicky se jeho služeb nikdo nebude dobrovolně zbavovat. Jednali jsme s lidmi z Plzně opakovaně, naposledy během víkendu. Při takovýchto zásadních věcech nemůžete být překvapený ze žádné reakce partnera,“ neztrácí klid Kovačik.

Hlavním problémem prozatím zmařené dohody je podle představitelů Plzně skutečnost, že zástupci slovenského svazu jednali s jejich koučem nepříliš férovým způsobem.

„Nedělali jsme nikomu nic za zády. Zeptali jsme se Pavla Vrby, zda by měl zájem, což byla logická priorita. Kdyby totiž řekl Ne, nemělo by smysl vstoupit do jednání s jeho zaměstnavatelem,“ odráží podezření Kováčik.

Nejvyšší muž slovenského fotbalu hodlá o úspěšného kouče usilovat i přes zamítavé stanovisko Západočechů i nadále.

„Jednat o angažmá Pavla Vrby budeme i nadále. Čas nás netlačí tak, abychom museli přijmout definitivní rozhodnutí do tří dní nebo do týdne, uzavírá Kováčik.

Autor je redaktor slovenského deníku Šport

Tomáš Berger má za sebou první trénink pod plzeňským koučem Pavlem Vrbou
Tomáš Berger má za sebou první trénink pod plzeňským koučem Pavlem Vrbou

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud