17. května 2012 • 16:45

VIDEO: Tady budou Češi trénovat na EURO. Waltersdorf je nažhavený

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zasněžené horské vrcholky? Kdepak. Čeští fotbalisté mění zaběhlé pořádky a tradiční vysokohorský Seefeld střídá před evropským šampionátem slunné Štírsko. Od neděle se budou připravovat v klidném prostředí lázeňského Waltersdorfu, kam v minulých letech pravidelně jezdil například londýnský Arsenal.



Vše je na příjezd Rosického a spol. připraveno. Před hotelem Falkensteiner už visí uvítací cedule, na které však není něco v pořádku – staré logo Českomoravského fotbalového svazu.

„Jak se to mohlo stát? Dívali jsme se na oficiální stránky,“ kroutí hlavou manažerka hotelu Christine Lind. „Okamžitě to musíme vyměnit,“ ujišťuje a vytáčí na svém telefonu čísla několika správců, kteří se ihned postarají o nápravu.

Maličkost, řeklo by se. Ale hostitelé nechtějí nic podcenit, dávají si záležet na každém detailu. „Téhle návštěvy si strašně ceníme. Nebylo vůbec lehké sem český tým dostat, vždyť jej chtěla snad půlka Rakouska,“ vysvětluje ředitel hotelu Günther Zimmel.

Podle něj neměl trenér Michal Bílek žádné zvláštní požadavky. Pro hráče je v hotelu rezervováno jedno celé patro, realizační tým bude bydlet odděleně. „V restauraci dostanou svou místnost, ale v relaxačním centru budou normálně mezi ostatními hosty,“ říká Zimmel.

Z okna pokojů mají Baroš, Čech nebo Plašil přímý výhled na osmnáctijamkové golfové hřiště. Necelý kilometr od hotelu pak je útulný stadionek, na kterém budou Češi trénovat. V jeho útrobách zjišťujete, že se zde připravoval například Arsenal Londýn (i s Rosickým), Borussia Dortmund či Anži Machačkala s Robertem Carlosem.

Kvalita trávníku na hlavní ploše však zatím budí trochu rozpaky. Dva chlapíci v montérkách jej právě prosypávají poměrně hrubým pískem, v trávníku jsou vidět díry. „Nebojte, vše bude do příjezdu v pořádku,“ ujišťuje šéf místních fotbalistů. Michalu Bílkovi prý hned v neděli nabídne, zda by nechtěl svůj tým vzít jeden večer do vyhlášené místní restaurace.

„Dortmund to tenkrát dal hráčům za to, že dobře trénovali,“ říká podsaditý chlapík s tím, že zajistí i vyhlášeného místního harmonikáře, jenž umí výborně jódlovat. „Budou tu mít perfektní servis, snad jim to na mistrovství pomůže. Máte dobrý tým, může jít daleko,“ ujišťuje. Mezitím už u vchodu hotelu montují zbrusu novou ceduli, tentokrát se správným znakem FAČR. Hosté mohou dorazit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud