Pavel Kalouš
23. května 2012 • 04:59

Komplikace. Rosický stále nemůže hrát, léčba zabere delší čas

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým svírá nervozita. Zraněné lýtko Tomáše Rosického si vyžádá delší léčbu, než se očekávalo. Reprezentační kapitán přijde i o sobotní utkání s Izraelem, absence klíčové postavy týmu přidělává starosti trenérovi Michalu Bílkovi.



Nejprve dobrá zprava. Tomáš Rosický se na soustředění reprezentace už připojil k týmu. A teď ta špatná: Jeho zdravotní stav je stejně nejistý jako deštivé počasí, které v posledních dnech vládne v rakouském Bad Waltersdorfu.
Klíčový záložník, kterého už druhý týden trápí natažený lýtkový sval v levé noze, v pondělí podstoupil v Praze další vyšetření u specialisty Pavla Koláře a ještě v noci dorazil za spoluhráči. Na jih Rakouska však nepřivezl dobré zprávy.

„Potvrdilo se, co jsme už věděli. Sval je natažený, je tam otok a drobný hematom,“ potvrzuje týmový lékař Petr Krejčí diagnózu, která svědčí i o drobné prasklince v poškozeném svalu. „Léčba probíhá pomalu,“ přiznává Krejčí.

Je to vážná komplikace. Rosický měl původně vynechat trénink nanejvýš v prvních dvou dnech. Jenže už teď je jisté, že s týmem začne trénovat nejdříve až příští týden – a to je ještě optimistická varianta. S jistotou tak přijde i o sobotní přípravné utkání s Izraelem.

„Pokračujeme s léčbou, to znamená rehabilitace a cviky na uvolňování svalu. Hrát v sobotu určitě nebude, nechceme nic riskovat. Ale chceme, aby byl alespoň částečně v zatížení, takže bude jezdit třeba na kole,“ popisuje Krejčí.

Lékař národního týmu Petr Krejčí mluví o zdravotních problémech českých fotbalistů
Video se připravuje ...

Rosický kvůli vleklému zranění podkolenní šlachy už přišel o minulé EURO v Rakousku a Švýcarsku, zcela fit nebyl ani před mistrovství světa v Německu (2006) a evropským šampionátem v Portugalsku (2004). V obou případech však úvod turnaje stihl.

Navzdory současným komplikacím vedení národního týmu i teď ujišťuje: Rosický bude do šampionátu v pořádku. „Všichni tomu věříme,“ dodává Krejčí.

Kdo by v případě zranění Rosického musel tým opustit? Co nepříjemné situaci říká manažer národního týmu Vladimír Šmicer? Velké téma o zraněních a únavě českých fotbalistů čtěte ve středečním Sportu

Petr Jiráček během soustředění českého národního týmu v Rakousku
Petr Jiráček během soustředění českého národního týmu v Rakousku

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud