16. července 2012 • 16:06

Ivan Hašek: Karla Šípa mám rád, ale kdyby měl koule, tak se omluví

Autor: sh, spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Kritizovali mě za nástup Michala Bílka do funkce reprezentačního trenéra. Jenže on uspěl – a to už nikdo neocení.“ To jsou slova bývalého předsedy Fotbalové asociace Ivana Haška, který se v rozhovoru pro deník Sport vrací k postupu ze skupiny na EURO 2012 a k ostré kritice Karla Šípa.



Moderátor a komik Karel Šíp se ke kritice odhodlal v televizi den po zdrcující porážce s Ruskem (1:4). Veřejně vyjádřil obrovské zklamání, které panovalo téměř po celé zemi - ČTĚTE ZDE. V tu chvíli našel zastání u mnoha fanoušků, musel si však vyslechnout i nesouhlasné ostré reakce.

„Karla Šípa mám rád, ale jeho názor byl špatný. Tohle říkat neměl,“ uvedl Ivan Hašek, který stál za zrodem nového realizačního týmu v čele s trenérem Michalem Bílkem.

„Když něco řeknou fandové v hospodě, tak jim to neberu. To je jejich věc, stejně jako hráčů, jak slaví. Ale když někdo něco prohlásí na veřejnosti, tak také musí cítit odpovědnost.“

Ta prý spočívá v uznání chyby, Šíp se měl podle Haška celému týmu omluvit. „Kdyby měl koule, tak by to udělal. Kdyby pak přiznal – spletl jsem se, sorry, tak to vezmu. Je lidské, že nemám pravdu, stane se. Ale pak to musím přiznat,“ hlesl Hašek.

Tomu celkově vadila podivná atmosféra kolem celého týmu. Zvláště to, když se na Bílka a Baroše pískalo už při nástupu na hřiště.

Ivan HašekFoto Barbora Reichová (Sport)

„To není normální. Kdyby to někdo flákal, tak možná, ale oni se snažili, co mohli. Vymáčkli ze sebe veškeré síly. A většina ohlasů byla pořád jen negativní,“ kroutí hlavou.

Postup ze skupiny přitom bere jako velký úspěch. To Haška utvrdilo v tom, že volba dosadit na lavičku Bílka byla správná. „Kvůli tomu jsem byl nejvíc kritizovaný. Nakonec jsme postoupili nejen na EURO, ale i do čtvrtfinále. Ale to už nikdo neocení,“ smířil se.

„Postoupili jsme a vyřadili dva týmy, které byly ve skupině většími favority než my. A předváděnou hrou dokázali, že naše mužstvo má charakter a je zajímavé. Já cítil jeho sílu od začátku, ale přebíral jsem ho ve složitém ekonomickém stavu, kdy jsme nemohli hráče pořádně platit. Kluci přistoupili na to, že budou jezdit skoro zadarmo a peníze budou jen v případě postupu. Jezdili, aby hráli za nároďák, a ne proto, aby si něco vydělali. To samé platí o realizačním týmu,“ dodal Hašek.

Podle něj se musí fanoušci zamyslet nad tím, jak se chovali. „Neslyšel jsem, že by někdo přiznal – byla to naše chyba, že jsme mančaftu nevěřili. Ta zpětná vazba a respekt mi chybí.“

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud